Actiune in anulare

Definitie Actiune in anulare

Varietate a actiunii in nulitate servind ca mijloc procedural partii interesate de a cere in justitie desfiintarea retroactiva a unui act juridic lovit de nulitate relativa.Poate intenta actiunea in anulare numai partea ocrotita prin dispozitia legala care a fost nesocotita cuprilejul incheierii actului respectiv.Legea acorda aceasta indreptatire persoanei care a incheiat un act juridic avand consimtamantul viciat, fiind lipsita la acea data de capacitatea necesara pentru incheierea acelui act, precum si persoana care a contractat nesocotind prohibitia legala de a contracta instituita de legiuitor in scopul ocrotirii ei.In vederea apararii intereselor statului, actiunea in anulare poate fi intentata si de catre procuror.Actiunea in anulare este supusa prescriptiei extinctive ea trebuie sa fie introdusa in limita termenului general al prescriptiei extinctive.Aceasta actiune nu mai poate fi introdusa dupa ce partea indreptatita a confirmat (expres sau tacit) ca fiind valabil actul lovit de nulitate relativa.Vezi si Actiune in nulitate.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune in anulare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune in anulare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune in anulare. Definitiile termenilor despre Actiune in anulare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune in anulare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune in anulare.