Actiune in anularea titlului executoriu

Definitie Actiune in anularea titlului executoriu

Varietate a actiunii in anulare prin care debitorul urmarit pe cale notariala cere instantei judecatoresti competente anularea titlului executoriu notarial.Aceasta actiune nu constituie o cale de atac propriu-zisa si nici o institutie specifica peocedurii executarii.Ca mijloc procedural de contestare, este susceptibila de a fi utilizata numai de catre cerditorActiunea are ca obiect titlul executor emis de notarul public. Subiectul ei poate fi numai debitorul urmarit pe cale notariala, adica persoana impotriva careia s-a emis titlul executoriu.Ca temei legal, debitorul poate invoca fie lipsa conditiilor legale cerute pentru emiterea titlului executoriu, fie inexistenta raportului juridic, stingerea datoriei de plata, prin compensatie etc.Dreptul al actiune se naste din momentul emiterii titlului executoriu de catre notarul public. Din acelasi moment incepe sa curga si prescriptia acestui drept.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune in anularea titlului executoriu? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune in anularea titlului executoriu.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune in anularea titlului executoriu. Definitiile termenilor despre Actiune in anularea titlului executoriu cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune in anularea titlului executoriu, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune in anularea titlului executoriu.