Actiune in granituire

Definitie Actiune in granituire

Acea actiune prin care reclamantul cere instantei de judecata ca in cadrul unui proces sa determine, prin semne exterioare,linia despartitoare dintre cele doua fonduri vecine. Hotararea judecatoreasca ce se va pronunta are caracter declarativ de drepturi, deoarece judecatorul reconstituie hotarul real dintre cele doua fonduri. Poate fi introdusa de proprietar, uzufructuar si chiar de catre posesor. Detentorii precari nu au acest drept. Ea poate fi indreptata impotriva proprietarului fondului limitrof, titularului unui alt drept real (uzufruct, superficie, drept de folosinta), precum si impotriva chiriasului sau arendasului, dar cu introducerea in cauza si a proprietarului. Este o actiune reala imobiliara, petitorie si imprescriptibila. Nu se confunda cu actiunea in stramutarea de hotare care este o actiune posesorie.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune in granituire? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune in granituire.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune in granituire. Definitiile termenilor despre Actiune in granituire cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune in granituire, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune in granituire.