Actiune in justitie

Definitie Actiune in justitie

Mijloc legal in temeiul caruia se poate aduce inaintea justitiei conflictul de drept nascut din incalcarea unei norme. Prin ea se solicita instantei judecatoresti constatarea sau realizarea unui drept si este conditia necesara ca o instanta sa exercite atributiile sale jurisdictionale. Ea se concretizeaza in:- cererea de chemare in judecata (in materie civila), - in plangerea prealabila adresata de persoana vatamata direct instantei de judecata, in conditiile prevazute de lege (in materie penala).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune in justitie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune in justitie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune in justitie. Definitiile termenilor despre Actiune in justitie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune in justitie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune in justitie.