Actiune in prescriptie tabulara

Definitie Actiune in prescriptie tabulara

Actiune ce poate fi intentata impotriva celui care a consimtit la constituirea, transmiterea sau stingerea dreptului real respectiv. Ba mai mult, poate fi indreptata si impotriva tertului subdobanditor inscris in cartea funciara, daca sunt indepliinite urmatoarele trei conditii: a) cel care cere prestatia tabulara sa fi fost in posesia imobilului la data cand tertul subdobanditor a contractat b) actul juridic cu data certa, in temeiul caruia se cere prestatia tabulara, sa fie incheiat anterior actului pe baza caruia tertul si-a inscris dreptul in cartea funciara c) tertul sa fi dobandit dreptul cu titlu gratuit sau sa fi fost de rea-credinta (in cazul in care tertul a dobandit cu buna-credinta si pe baza unui act cu titlu oneros, actiunea in prestatie tabulara se va respinge. Este o actiune reala, imprescriptibila. Mentionam ca de multe ori in aceeasi cerere de chemare in judecata, reclamantul formuleaza doua capete de actiune: - unul prin care cere sa se pronunte o hotarare care sa tina loc de contract autentic de instrainare (actiune personala), - si altul prin care solicita ca instanta sa dispuna, pe cale de consecinta, si inscrierea dreptului dobandit in cartea funciara, impotriva refuzului paratului de a consimti la intabulare (actiune reala, petitorie, imprescriptibila).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune in prescriptie tabulara? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune in prescriptie tabulara.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune in prescriptie tabulara. Definitiile termenilor despre Actiune in prescriptie tabulara cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune in prescriptie tabulara, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune in prescriptie tabulara.