Actiune in regres

Definitie Actiune in regres

Sinonime - actiune recursorie, (rar) actiune de recursVarietate a actiunii civile prin care o persoana care a platit pentru altul sau pentru altii (in virtutea unei obligatii legale sau conventionale, ori din initiativa proprie) poate reclama in justitie obligarea celui sau celor pentru care a platit la restituirea platii facute pe seama lor, fie subrogandu-se in drepturile creditorului platit (caz in care beneficiaza de garantiile acestuia), fie invocand raporturi juridice directe (generate de mandat, gestiunea de afaceri, imbogatirea fara justa cauza) pentru a putea obtine alaturi de suma achitata creditorului si daunele interese aferente (concretizate in dobanzi, alte cheltuieli etc.).Domeniul de aplicare a actiunii in regres cuprinde:- raporturile dintre codebitorii solidari- raporturile dintre fidejusor si debitorul garantat- raporturile generate de raspunderea pentru falta altuia- raporturile generate de mandat- raporturile generate de gestiunea de afaceri etc.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune in regres? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune in regres.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune in regres. Definitiile termenilor despre Actiune in regres cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune in regres, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune in regres.