Actiune in resciziune

Definitie Actiune in resciziune

Varietate a actiunii civile reglementata pentru a ervi minorului intre 14 si 18 ani de a reclama anularea actului juridic lezionar incheiat de el.Promovarea actiunii in resciziune este subordonata urmatoarelor conditii cumulative:- sa existe un act juridic lezionar pentru una dintre parti- partea care a suferit leziunea prin efectul acelui act sa fie minor intre 14 si 18 ani- incheierea actului lezionar de catre minor sa se fi facut fara incuviintarea parintilor sau a tutorelui- pentru valabilitatea actului juridic respectiv sa nu fi fost necesara potrivit legii incuviintarea prealabila a autoritatii tutelare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune in resciziune? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune in resciziune.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune in resciziune. Definitiile termenilor despre Actiune in resciziune cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune in resciziune, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune in resciziune.