Actiune in responsabilitate civila

Definitie Actiune in responsabilitate civila

Mijloc juridic prin care cel ce a suferit, in persoana sau bunurile sale, un prejudiciu, ca urmare a savarsirii unei fapte ilicite de catre o alta persoana, poate pretinde organului de jurisdictie competent (dupa caz: instanta judecatoreacsa, organul de arbitraj) obligarea la reparare a celui sau a celor chemati sa raspunda pentru consecintele negative ale faptei respective.Actiunea in responsabilitate civila se poate prezenta sub doua forme:a) actiunea in responsabilitate civila contractuala, prin care se urmareste repararea daunelor suferite de creditorul unei obligatii contractuale ca urmare a neexecutarii, xecutarii necorespunzatoare sau executarii cu intarziere a acelei obligatii de catre debitorul ei Posibilitatea promovarii acestei actiuni este conditionata de prealabila punere in intarziere a debitorului, caci in lipsa acestei formalitati opereaza prezumtia potrivit careia creditorul n-a fost pagubit prin incalcarea obligatiilor contractuale ale debitorului.b) actiunea in responsabilitate civila delictuala, prin care se urmareste repararea prejudiciilor cauzate prin incalcarea obligatiilor izvorate direct din lege.Poate fi promovata de catre acela care a fost nemijlocit prejudiciat printr-un delict civil. Cand prin fapta ilicita s-a cauzat un prejudiciu colectiv, indreptatirea de a promova actiunea apartine persoanei juridice in care s-a organizat colectivul de persoane fizice lezate.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune in responsabilitate civila? Propune definitie

Poze Actiune in responsabilitate civila

 • Incepe competitia pentru responsabilitate sociala

  Poza: Incepe competitia pentru responsabilitate sociala

 • semnalizator pompieri

  Poza: Curs Cadru Tehnic PSI – Integritate si responsabilitate!

 • stingere incendii

  Poza: Curs cadru tehnic PSI – integritate si responsabilitate!

 • ResponsabilitateSociala.ro ii invita pe bloggeri sa evalueze cat de responsabile au fost companiile in 2007

  Poza: ResponsabilitateSociala.ro ii invita pe bloggeri sa evalueze cat de responsabile au fost companiile in 2007

 • Vezi toate pozele despre Actiune in responsabilitate civila

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune in responsabilitate civila.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune in responsabilitate civila. Definitiile termenilor despre Actiune in responsabilitate civila cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune in responsabilitate civila, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune in responsabilitate civila.