Actiune in revendicare

Definitie Actiune in revendicare

Acea actiune reala prin care reclamantul cere instantei de judecata sa i se recunoasca dreptul de proprietate asupra unui bun determinat si, pe cale de consecinta, sa-l oblige pe parat la restituirea posesiei bunului. Este o actiune reala, petitorie si imprescriptibila. Poate fi introdusa de titularul dreptului de proprietate. Atunci cand un bun se afla in coproprietate, actiunea in revendicare poate fi introdusa numai de catre toti copartasii. Bunul se restituie in natura si liber de sarcinile constituite de parat in favoarea unor terte persoane. Daca bunul nu poate fi restituit in natura, paratul este obligat sa-I plateasca reclamantului un echivalent banesc.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune in revendicare? Propune definitie

Poze Actiune in revendicare

 • Proiectul WorckForm, finant de Comisia Europea, prin programul Tineret in Actiune, prezinta spectacolul educativ

  Poza: Proiectul WorckForm, finant de Comisia Europea, prin programul Tineret in Actiune, prezinta spectacolul educativ " De ce sa fac ceva?"

 • Ziua Copilului

  Poza: TEZAUR a adus bucurie in sufletele a 36 de copii din doua centre de plasament din Bucuresti

 • Casa Ioana Christmas Soup Kitchen

  Poza: Actiune caritabila Gara de Nord - Casa Ioana Christmas Soup Kitchen

 • nuoricum.ro

  Poza: Insecticidele sistemice - actiune si caracteristici

 • Vezi toate pozele despre Actiune in revendicare

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune in revendicare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune in revendicare. Definitiile termenilor despre Actiune in revendicare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune in revendicare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune in revendicare.