Actiune in simulatie

Definitie Actiune in simulatie

Acea actiune prin care se cere instantei de judecata sa constate existenta si continutul actului secret cu scopul de a inlatura actul aparent sau acele clauze ale sale care anihileaza sau mascheaza actul real.In principiu, nu are ca finalitate desfiintarea actului secret, constatarea sau declararea nulitatii simulatiei, ci doar constatarea si declararea simulatiei.Simulatia prin ea insasi este valabila, deci actul secret va fi mentinut si va produce efectele sale in toate situatiile cand a fost incheiat valabil.Sanctiunea simulatiei nu este nulitatea, ci inopozabilitatea fata de terti.Este posibil ca actiunea in simulatie sa fie dublata de actiunea in nulitate ori de cate ori realizarea simulatiei a implicat incalcarea dispozitiilor imperative ale legii sau contravine ordinii publice sau bunelor moravuri.Exercitarea acestei actiuni apartine oricarei persoane interesate sa invoce in favoarea sa actul secret, daca este valabil, sau sa solicite constatarea nulitatii acelui act.Actiunea in simulatie fiind o actiune in constatare, este imprescriptibila. Ea poate fi execritata oricand pe cale principala, dar si pe cale de exceptie.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune in simulatie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune in simulatie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune in simulatie. Definitiile termenilor despre Actiune in simulatie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune in simulatie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune in simulatie.