Actiune mixta

Definitie Actiune mixta

Actiune civila prin care se exercita concomitent un drept real si un drept personal (de creanta), care au luat nastere din aceeasi operatiune juridica.Poate fi utilizata in scopul obtinerii executarii unui act juridic care a creat sau transferat un drept real asupra unui imobil, dand nastere concomitent si unor obligatii personale (este cazul actiunii in predarea unui imobil, intemeiata pe vanzare, in sistemul actelor consensuale) precum si pentru anularea sau rezolutiunea unui contract prin care se transmite sau se constituie un drept real imobiliar (spre exemplu cazul actiunii in revocarea donatiei pentru neindeplinirea sarcinii etc.).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune mixta? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune mixta.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune mixta. Definitiile termenilor despre Actiune mixta cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune mixta, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune mixta.