Actiune oblica

Definitie Actiune oblica

Sinonime - actiune subrogatorie, indirectaAcel mijloc juridic prin care creditorul chirografar exercita drepturile si actiunile patrimoniale ale debitorului sau atunci cand acesta refuza sau neglijeaza sa si le exercite.Actiunea oblica se fondeaza pe dreptul de gaj general al creditorului, constituie un mijloc preventiv de aparare impotriva pericolului insolvabilitatii debitorului, si urmareste ca scop conservarea patrimoniului acestuia.Domeniul de aplicare al actiunii oblice cuprinde numai drepturile si actiunile patrimoniale care sunt in pericol de a se pierde datorita pasivitatii debitorului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune oblica? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune oblica.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune oblica. Definitiile termenilor despre Actiune oblica cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune oblica, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune oblica.