Actiune pauliana

Definitie Actiune pauliana

Sinonim - actiune revocatorieAcea actiune prin care creditorul solicita revocarea sau desfiintarea judiciara a actelor incheiate de debitor in frauda drepturilor sale.Vizand existenta acelor acte, actiunea pauliana este indreptata impotriva tertului care a beneficiat de pe urma lor fundamentul ei juridic fata de debitor rezida, pe de o parte, in dreptul de gaj al creditorului, iar pe de alta parte in ideea ca prin actele frauduloase debitorul comite un delict civil impotriva creditorului, delict ale carui consecinte negative este obligat a le repara.Fata de tertul beneficiar al actului, daca acesta a fost complice la frauda (deci de rea credinta), actiunea pauliana se fondeaza pe principiul responsabilitatii delictuale, iar adca a fost de buna credinta, in masura in care a tras foloase de pe urma actului ce a prejudiciat pe cerditor, tertul este tinut sa suporte consecintele desfiintarii acelui act pe baza principiului ca nimeni nu se poate imbogati pe nedrept in detrimentul altuia.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune pauliana? Propune definitie

Poze Actiune pauliana

 • Casa Ioana Christmas Soup Kitchen

  Poza: Actiune caritabila Gara de Nord - Casa Ioana Christmas Soup Kitchen

 • Proiectul WorckForm, finant de Comisia Europea, prin programul Tineret in Actiune, prezinta spectacolul educativ

  Poza: Proiectul WorckForm, finant de Comisia Europea, prin programul Tineret in Actiune, prezinta spectacolul educativ " De ce sa fac ceva?"

 • Actiune Promotionala

  Poza: Actiune Promotionala

 • Actiune umanitara

  Poza: Actiune umanitara

 • Vezi toate pozele despre Actiune pauliana

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune pauliana.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune pauliana. Definitiile termenilor despre Actiune pauliana cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune pauliana, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune pauliana.