Actiune penala

Definitie Actiune penala

Mijloc prevazut de lege prin intermediul caruia se realizeaza in justitie tragerea la raspundere penala a persoanelor care au savarsit infractiuni si pedepsirea acestora. Actiunea penala se pune in miscare prin actul de inculpare prevazut de lege (ordonanta procurorului de punere in miscare a actiunii penale, rechizitoriul de trimitere in judecata, daca actiunea penala nu a fost pusa in miscare in cursul urmaririi) si constituie mijlocul de sesizare a instantei, care, odata investita, este obligata sa judece. Actiunea penala se poate exercita in tot cursul procesului penal. Vezi art.9 Cod Procedura Penala.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune penala? Propune definitie

Poze Actiune penala

 • Valeriu Todirașcu

  Poza: Plangere penala la DNA impotriva deturnarii de catre Guvern a fondurilor de malpraxis

 • Valeriu Todirascu

  Poza: Plangere penala depusa la DNA impotriva functionarilor ASF pentru abuz in serviciu privind despagubirile din fondurile de malpraxis

 • Casa Ioana Christmas Soup Kitchen

  Poza: Actiune caritabila Gara de Nord - Casa Ioana Christmas Soup Kitchen

 • Proiectul WorckForm, finant de Comisia Europea, prin programul Tineret in Actiune, prezinta spectacolul educativ

  Poza: Proiectul WorckForm, finant de Comisia Europea, prin programul Tineret in Actiune, prezinta spectacolul educativ " De ce sa fac ceva?"

 • Vezi toate pozele despre Actiune penala

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune penala.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune penala. Definitiile termenilor despre Actiune penala cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune penala, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune penala.