Actiune posesorie generala

Definitie Actiune posesorie generala

Sinonim - actiune in complangereActiune ce poate fi denumita de drept comun, pentru ca este folosita pentru a face sa inceteze orice tulburare a posesiei, cu exceptia cazului in care posesorul este deposedat prin violenta. Tulburarile in posesie pot fi de fapt (orice act material prin care se incalca posesia bunului, cum ar fi actele de trecere pe terenul vecinului, fara a avea in acest sens un drept de servitute.), sau de drept (un act judiciar sau extrajudiciar prin care o persoana are o pretentie contrara posesiei unei alte persoane, cum ar fi somatia pe care o terta persoana o trimite unui chirias caruia ii pune in vedere sa-I plateasca lui chiria, deoarece el este proprietarul bunului inchiriat si un inchirietorul). Conform art.674 Cod Procedura Civila, pentru exercitarea actiunii posesorii generale trebuie sa fie intrunite trei conditii: a) sa nu fi trecut un an de la tulburare sau deposedare b) reclamatorul sa probeze ca a posedat bunul cel putin un an, inainte de data tulburarii sau deposedarii c) posesia reclamantului sa fie utila, adica neviciata. Vezi si Actiune posesorie speciala.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune posesorie generala? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune posesorie generala.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune posesorie generala. Definitiile termenilor despre Actiune posesorie generala cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune posesorie generala, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune posesorie generala.