Actiune posesorie speciala

Definitie Actiune posesorie speciala

Sinonim - actiune posesorie in reintegrareActiune in justitie ce poate fi utilizata pentru apararea posesiei numai atunci cand tulburarea sau deposedarea are loc prin violenta. Prin violenta se intelege, in acest caz, orice fapta contrara ordinei de drept ce implica rezistenta din partea adversarului si care tinde la deposedarea posesorului. In general, faptele care justifica introducerea actiunii in reintegrare, intalnite in practica judiciara, pot fi impartite in trei categorii: - acte de ocupare a unui imobil fara permisiunea posesorului - acte de obstructie, prin care o persoana il impiedica pe posesor sa stapaneasca imobilul (asezarea unei bariere sau ridicarea unui zid ori a unui gard in calea posesorului) - acte de distrugere, cum ar fi: daramarea unui zid despartitor, distrugerea recoltei aflata pe terenul posesorului etc. Actiunile posesorii se exercita de posesorul unui imobil, insa pot fi introduse si de detentorul precar (vezi art.676 Cod Procedura Civila).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune posesorie speciala? Propune definitie

Poze Actiune posesorie speciala

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune posesorie speciala.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune posesorie speciala. Definitiile termenilor despre Actiune posesorie speciala cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune posesorie speciala, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune posesorie speciala.