Actiune redhibitorie

Definitie Actiune redhibitorie

In limba latina - Actio redhibitoriaVarietate cu caracter special a actiunii civile prin care cumparatorul poate cere rezolutiunea vanzarii invocand existenta unui viciu ascuns al lucrului.Este admisibila chiar adaca natura viciului nu ar face lucrul impropriu destinatiei sale normale. Instanta de judecata sesizata are insa libertatea de apreciere in ce priveste oportunitatea rezolutiunii contractului in raport cu gravitatea viciului reclamat putand dispune numai o reducere de pret atunci cand acel viciu este de mica importanta.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune redhibitorie? Propune definitie

Poze Actiune redhibitorie

 • Casa Ioana Christmas Soup Kitchen

  Poza: Actiune caritabila Gara de Nord - Casa Ioana Christmas Soup Kitchen

 • Proiectul WorckForm, finant de Comisia Europea, prin programul Tineret in Actiune, prezinta spectacolul educativ

  Poza: Proiectul WorckForm, finant de Comisia Europea, prin programul Tineret in Actiune, prezinta spectacolul educativ " De ce sa fac ceva?"

 • Actiune Promotionala

  Poza: Actiune Promotionala

 • Actiune umanitara

  Poza: Actiune umanitara

 • Vezi toate pozele despre Actiune redhibitorie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune redhibitorie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune redhibitorie. Definitiile termenilor despre Actiune redhibitorie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune redhibitorie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune redhibitorie.