Actiuni nominative

Definitie Actiuni nominative

Actiuni emise de societatile comerciale de capitaluri la care numele titularului este mentionat atat in titlu, cat si in registrul societatii. Se caracterizeaza prin aceea ca:- numai titularii lor pot exercita drepturile pe care le incorporeaza- pot fi cesionate dar, pentru ca cesiunea sa fie opozabila tertilor, trebuie sa fie mentionata in registrul societatii, formalitate obligatorie si in ipoteza constituirii actiunilor in gaj.Se utilizeaza, de regula, numai atunci cand exista un interes a se cunoaste cine detine capitalul societatii.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiuni nominative? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiuni nominative.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiuni nominative. Definitiile termenilor despre Actiuni nominative cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiuni nominative, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiuni nominative.