Actiuni privilegiate

Definitie Actiuni privilegiate

Actiuni create prin actul constitutiv al societatii pe actiuni si care asigura posesorilor lor avantaje mai mari decat actiunile obisnuite si anume: - fie dau dreptul la dividende speciale, - fie comporta posibilitatea prelevarii dividendelor mai inainte de orice alta repartizare,- fie confera un vot plural in adunarea generala a actionarilor, - fie, in fine, dau dreptul la dividende desi posesorul lor nu are calitatea de asociat.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiuni privilegiate? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiuni privilegiate.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiuni privilegiate. Definitiile termenilor despre Actiuni privilegiate cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiuni privilegiate, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiuni privilegiate.