Consultantul în carieră GCDF - punct de sprijin pe piaţa muncii din România

Targu Mures - 16 ianuarie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Tg. Mureş – 16 Ianuarie 2009. Consultantul în carieră GCCF (Global Career Development Facilitator) este specialist în consiliere în carieră şi este capabil să gestioneze probleme de personal şi să proiecteze programe de dezvoltare în carieră pentru indivizi sau organizaţii.

Consultantul în carieră GCDF - punct de sprijin pe piaţa muncii din România

GCDF este un certificat care ofera publicului garanţia unor servicii de calitate în domeniul consultanţei în carieră şi are la bază un program de training care acoperă competenţe specifice practice. Certificatul este acordat de către CCE Europe (www.cce-global.org) şi administrat în ţara noastră de NBCC Romania (National Board for Certified Counselors) – www.nbcc.ro.

Proiectul GCDF a demarat în 1997, ca initiativă comună a CCE (Center for Credentialing and Education) USA, NCDA (National Career Development Association), USA şi NOICC (National Occupational Information Coordinating Committee), USA. Ulterior, GCDF s-a extins în întreaga lume, oferind posibilitatea de standardizare în fiecare ţară unde este implementat conform specificului naţional. În prezent se derulează programe de formare GCDF în: USA, Canada, Bulgaria, China, Coreea, Germania, Grecia, Japonia, Noua Zeelandă, România şi Turcia. Programul este în curs de implementare în Portugalia, Italia şi Macedonia. În acest moment în România există o suta trei zeci de consultanţi în carieră certificaţi GCDF, la nivel european peste şapte sute cincizeci şi aproape 13.000 în întreaga lume.

În urma programului de training GCDF, cursanţii absolvenţi dobândesc cunostinţe şi abilităţi practice care se înscriu în perimetrul a douăsprezece arii de competență:

1.Teorii şi modele ale dezvoltării în carieră;
2.Abilităţi de sprijin în consiliere;
3.Diversitatea în consiliere;
4.Evaluarea în consilierea în carieră;
5.Tehnologia în consiliere;
6.Informare în piaţa muncii;
7.Abilităţi de căutare a unui loc de muncă şi plasament;
8.Training;
9.Dezvoltare / implementare de programe de carieră;
10.Promovare şi relaţii publice;
11.Aspecte etice şi legale în consiliere;
12.Supervizare în consiliere.

Certificatul GCDF este valabil 5 ani, cerinţele sistemului de recertificare implicând practică, supervizare şi educaţie continuă în ariile de competenţă de mai sus.

Cei care doresc să obţină certificatul GCDF trebuie să aibă studii superioare (în orice domeniu!), experiență de minim 200 de ore în activităţi legate de consultanţa în carieră sau similare (management, resurse umane, training / formare / educaţie, consultanţă etc.) şi să urmeze programul de training GCDF. Acesta constă în 120 de ore de formare în conformitate cu ariile de competenţă GCDF România, pe baza unui manual aprobat de CCE - Europe.

Active Labs, prin Iulia Sara - GCDF Master Trainer, este autorizat de către NBCC România să furnizeze programul de training GCDF conform curriculei oficiale GCDF România.

Următoarea clasă GCDF începe în 23 Februarie 2009.

Pentru mai multe detalii despre Active Labs sau pentru înscrieri scrieţine-ţi la GCDF@activelabs.ro, accesaţi www.activelabs.ro/gcdf sau contactaţi-ne folosind datele de contact de mai jos.
Pentru mai multe detalii despre GCDF Romania accesaţi http://nbcc.ro/ro/gcdf. Pentru mai multe detalii despre NBCC Romania accesati www.nbcc.ro.

Despre Active Labs

Active Labs furnizeaza servicii de consultanta in cariera pentru persoane si companii, programe de dezvoltare a resurselor umane pentru mediul de afaceri si programe de training dintre cele mai specializate. Facem toate acestea prin a oferi sprijin, a pretui increderea, a respecta diversitatea si a implementa competenta in fiecare relatie pe care o construim.
Va asteptam pe www.activelabs.ro pentru a ne cunoaste mai bine.

Iulia Sara, GCDF, TOT, ICSP
GCDF Master Trainer, Partner - Active Labs
Tel: 0365.429.618, Fax: 0365.810.513, Cell: 0745.603.278
@ iulia.sara@activelabs.ro, GCDF@activelabs.ro, YM: GCDF_Romania
pr@activelabs.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/active-labs/consultantul-in-cariera-gcdf-punct-de-sprijin-pe-piata-muncii-din-romania