Activitate de portofoliu

Definitie Activitate de portofoliu

Activitatea de portofoliu consta in a investi toate sau o parte din activele intreprinderii intr-un portofoliu de titluri, pentru a obtine, la o scadenta mai mare sau mai mica, o rentabilitate satisfacatoare.Spre deosebire de holding, aceasta activitate se exercita fara interventie in gestiunea intreprinderii ale carei titluri sunt detinute.Astfel de titluri sunt specifice societatilor de portofolii, in care ele reprezinta elementul esential al patrimoniului. Totusi, ele pot sa faca si obiectul activitatii unor intreprinderi industriale, comerciale, institutii financiare etc.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Activitate de portofoliu? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Activitate de portofoliu.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Activitate de portofoliu. Definitiile termenilor despre Activitate de portofoliu cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Activitate de portofoliu, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Activitate de portofoliu.