Acton Academy, o scoala americana inovatoare cu peste 100 de filiale pe glob, vine din septembrie 2019 si in Romania

BUCURESTI - 24 aprilie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Cursuri

Acton Academy, fondata acum 10 ani in Texas, SUA, face parte dintr-un val nou de micro-scoli moderne, care imbina principii Montessori cu invatarea online si invatarea experientiala, bazata pe proiecte, avand o puternica orientare pe dezvoltarea aptitudinilor sociale ale copiilor (antreprenoriat, voluntariat, practica profesionala in diverse domenii). Filiala din Romania se deschide in Septembrie 2019 in Otopeni, pentru copiii intre 5-10 ani.

Registrations Open

Registrations Open

 "From their grounding the vision of the school in the metaphor of the Hero’s Journey to their humane and mission-inspired approach to assessment, their distinct and compelling vision for what it means to be a learner-driven community to their wonderfully reflective and emergent approach to nurturing a rich and compassionate community, Acton is a truly inspiring and exceptional school.”  

dr. Bernard Bull

Sistemele educationale din majoritatea tarilor sunt depasite de realitatea economica si sociala in care vor trai copiii care invata acum in scoli. Fondatorii Acton Academy au analizat cauzele acestei discrepante si au conceput un model inovator, care sa sprijine fiecare copil sa-si identifice talentul si sa-si perfectioneze abilitatile pentru a deveni ceea ce isi doreste, in domeniul cel mai potrivit pentru fiecare.

Metodologia Acton Academy se bazeaza pe o rasturnare a rolurilor in procesul de invatare, in care copilul nu asteapta sa ii fie livrate cunostintele de catre un adult, ci cauta, interpreteaza  si valorifica informatiile atat in carti, dar mai ales cu ajutorul tehnologiei, utilizand cele mai noi aplicatii educationale, sau lucrand in echipa cu alti copii. Rolul adultului este de ghid, care ajusteaza si faciliteaza procesul de invatare si aplicare practica, prin propuneri de proiecte interesante, provocatoare si relevante sau prin initierea de conversatii socratice care sa stimuleze  gandirea critica.

Evaluarea nivelului de cunostinte si abilitati se face prin metode complexe, imprumutate din domeniul de afaceri sau din alte sisteme educationale alternative. Aceasta include portofoliul de lucrari, obtinerea de calificative sau premii pentru anumite performante individuale in proiecte, precum si raportarea anuala la testele standard din programa nationala americana. Copiii care studiaza aici vor avea, astfel, o dechidere mare catre a studia oriunde in lume, prin echivalarea acestor indicatori de evaluare.

Acton Academy Bucharest va functiona ca filiala independenta a scolii din Austin, Texas, alaturandu-se unui numar din ce in ce mai mare de astfel de scoli, deschise in peste 20 de tari din intreaga lume, cu acreditare din partea International Association of Learner Driven Schools (IALDS). La nivel local, acestea functioneaza ca scoli internationale, cu programa americana.

Acton Academy Bucharest a inceput inscrierile pentru anul scolar 2019-2020 pentru copii intre 5-10 ani (elementary), urmand sa se extinda la nivelurile middle school (11-14 ani), respectiv high-school (14-18 ani). Scoala va functiona in Otopeni, intr-un campus potrivit conceptului educational.

Pentru mai  multe detalii despre concept, metode si inscriere, vizitati actonbucharest.ro

Despre Acton Academy Bucharest

Acton Academy Bucharest functioneaza ca filiala independenta a Acton Academy Austin, SUA.
Scoala din Romania functioneaza ca scoala internationala, aplicand programa si metodele scolii din SUA.
Incepand cu Septembrie 2019, copii intre 5-10 ani vor studia in campusul scolii din Otopeni, la nivel "elementary school", conform sistemului de invatamant american. In urmatorii ani, scoala va face inscrieri pana la nivel de liceu, inclusiv.
Acton Academy Bucharest este acreditata IALDS (International Association for Learner Driven Schools) si in curs de avizare ca scoala straina in Romania, la Ministerul Educatiei.