Grupul elvetian Montana inaugureaza fabrica de aluminiu Alu Menziken in Satu Mare

BUCURESTI - 19 decembrie 2018

Comunicat tip General in Industrie, Energie

Live site

Actual Connect, antreprenor general instalatii si bransamente utilitati finalizeaza lucrarea in numai un an de zile

Actual-Connect-Grupul-elvetian-Montana-inaugureaza-fabrica-de-aluminiu-Alu-Menziken-in-Satu-Mare-1

Actual-Connect-Grupul-elvetian-Montana-inaugureaza-fabrica-de-aluminiu-Alu-Menziken-in-Satu-Mare-1

Alu Menziken a inaugurat pe 13 Noiembrie finalizarea investitiei in Fabrica pentru productie extruziuni din aluminiu si topitorie din Mediesul Aurit, judetul Satu Mare. Investitia a fost realizata cu peste 50 milioane de euro si face parte din programul de investitii al grupului elvetian Montana in Romania.

In numai un an de zile Actual Connect, in calitate de antreprenor general instalatii si bransamente utilitati a finalizat cu succes lucrarile necesare. In prezent fabrica functioneaza la o capacitate de 70% in baza comenzilor primite.

Instalatiile realizate (proiectare, procurare si executie) sunt: racord Transgaz, racord apa si puturi, racord fibra optica, apa tehnologica, aer comprimat, nitrogen, argon, CO2, amoniac, hidranti, casa pompe, retea medie si joasa tensiune, instalatii electrice interioare si exterioare, detectie incendiu, CCTV, control acces, voce date, incalzire, ventilatie, climatizare, instalatii sanitare, sistem de alimentare cu energie de backup, cosuri de fum industriale, instalatie de racire in inox, sistem de tratare apa, turnuri de racire.

Echipa Actual Connect care a facut posibila aceasta lucrare: 60 muncitori, 15 ingineri executie, 15 ingineri proiectare si 10 manageri.

Autorizatiile obtinute pentru realizarea lucrarilor sunt: avize drumuri, avize politie, avize mediu, avize ape, avize Electrica, avize gaze, avize Isu, certificat de urbanism, autorizatie de constructie.

Lucrarile de constructii (incluzand prefabricate) au fost realizate de Bauelemente in calitate de antreprenor general constructii.

Echipele care au coordonat realizarea fabricii Alu Menziken au fost din Elvetia, Italia, Austria, Germania, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, Timisoara, Cluj, Bucuresti, Ploiesti, Botosani. Lucrarile au fost verificate si coordonate din partea clientului de 10 ingineri, 5 diriginti de santier, 5 arhitecti, 5 project manageri internationali.

Bazat pe experienta deosebita acumulata inclusiv din acest proiect, Actual Connect este pregatit pentru derularea urmatoarelor proiecte industriale si de eficienta energetica.

Despre Actual Connect SRL

Companie infiintata prin capital 100% romanesc cu o vechime de 12 ani, Actual Connect opereaza in industria energetica si ofera servicii de:

- trading si furnizare energie electrica, produse petroliere si gaze naturale si certificate de emisii de gaze cu efect de sera
- investitii in proiecte de energie regenerabila, cogenerare si trigenerare, solutii patentate pentru eficienta energetica
- antrepriza generala pe lucrari de constructii industriale (incalzire publica, centrale nucleare, infrastructura)

Printre proiectele companiei se numara prima statie de cogenerare din Romania, obtinere ATR Parklake, obtinere ATR si EPC The Mark Offices, deviere LEA 20KV JIlava, modernizare si amplificare statia 110Kv Enel Pipera, modernizare statii electrice Electrica Galati, montare echipamente statia 220Kv Transelectrica Fundeni, mentenanta pentru retelele de joasa si medie tensiune pentru ENEL Ilfov.