Bursele JTI pentru Jurnalişti anunţă prelungirea termenului de înscriere pentru ediţia 2021-2022

BUCURESTI - 1 octombrie 2021

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate

Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este 31 Octombrie 2021 (inclusiv), cu mențiunea Bursele JTI pentru Jurnaliști.

Bursele JTI pentru Jurnalişti

Bursele JTI pentru Jurnalişti

Bursele JTI pentru Jurnaliști anunță prelungirea termenului de înscriere a candidaților pentru participarea la ediția 2021-2022. Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este 31 Octombrie 2021 (inclusiv), cu mențiunea Bursele JTI pentru Jurnaliști.

După 22 de ani de la prima sa ediție, programul Bursele JTI pentru Jurnaliști continuă să sprijine ziariștii care doresc să-și consolideze experiența profesională și să încurajeze pregătirea în domeniul politicilor europene. Totodată, programul contribuie la înțelegerea modului în care temele europene sunt abordate de către mass-media internaționale.

Reamintim că programul Bursele JTI pentru Jurnaliști se desfășoară în trei etape:

1. Un training specializat, susținut în România de către experți în problematici europene;

2. O călătorie de studii de o săptămână la Bruxelles, pe durata căreia ziariștii se vor întâlni formal și informal cu oficiali ai Uniunii Europene;

3. Stagii de pregătire profesională, timp de patru săptămâni, la Bruxelles.

La încheierea primei etape vor fi selectați jurnaliștii care vor continua programul.

Înscrierea la ediția 2021-2022 precum și derularea ediției curente (2020-2021) ale Burselor JTI pentru Jurnaliști au suferit o decalare a calendarului din cauza pandemiei Covid-19 și ca urmare a necesității de a asigura condițiile propice pentru desfășurarea trainingurilor cu participare fizică și cu respectarea tuturor măsurilor de securitate sanitară.

Reamintim că la program sunt invitați să participe ziariști din presa scrisă, radio, TV și on-line, specializați în domeniile economic, politic și social, care trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiții:

- Experiența profesională de minimum doi ani

- Vârsta de până în 40 de ani

- Abilități de comunicare în limba engleză.

Dosarul de înscriere va cuprinde:

- Curriculum Vitae

- Formular de înscriere disponibil pe site-ul bursejti.ro și www.admediaconsult.ro

- Portofoliu: trei materiale de presă relevante pentru domeniile enunțate

- Două scrisori de recomandare, de preferință una de la coordonatorul direct sau managerul instituției unde lucrează.

Preselecția candidaților se va face pe baza dosarului de înscriere, iar selecția pe baza unui interviu.

Dosarele de înscriere se pot depune de preferință în variantă electronică online, prin intermediul site-ului www.bursejti.ro, la adresa contact@bursejti.ro, precum și variantă print la adresa: Ad Media Consult, str. Erou Iancu Nicolae, nr.103, vila i-2 Voluntari, jud. Ilfov, cod postal 077190.

            Persoana de contact: Irina Apostol, e-mail: irina.apostol@admediaconsult.ro.

 

 

          Bursele JTI pentru Jurnaliști au fost lansate în anul 2000, ca o continuare a programului de stagii inițiat în anii ‘90 de National Forum Foundation/Freedom House, cu sprijinul Guvernului SUA. Obiectivul programului a fost dezvoltarea cunoștințelor și abilităților jurnaliștilor, prin expunere la realitățile democrațiilor dezvoltate, practică profesională specializată, mai întâi în Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles. Participanții ediției actuale se vor alătura astfel celor peste 250 de colegi de breaslă care au beneficiat de-a lungul ultimilor 20 ani de Bursele JTI pentru Jurnaliști.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ad-media-consult/bursele-jti-pentru-jurnalisti-anunta-prelungirea-termenului-de-inscriere-pentru-editia-2021-20221