Bursele JTI pentru Jurnalisti Editia 2020-2021

BUCURESTI - 19 august 2020

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate

Programul Bursele JTI pentru Jurnalisti anunta editia 2020-2021, realizata cu sprijinul fostilor bursieri, al Asociatiei „Clubul Presei Economice”, al Fundatiei Art Production si al agentiei Ad Media Consult.

Programul Bursele JTI pentru Jurnalisti anunta editia 2020-2021, realizata cu sprijinul fostilor bursieri, al Asociatiei „Clubul Presei Economice”, al Fundatiei Art Production si al agentiei Ad Media Consult.

Bursele JTI pentru Jurnalisti se desfasoara in trei etape:

- Un training specializat, sustinut in Romania de catre experti in problematici europene;

- O calatorie de studii de o saptamana la Bruxelles, pe durata careia ziaristii se vor intalni formal si informal cu oficiali ai Uniunii Europene;

- Stagii de pregatire profesionala, timp de patru saptamani, la Bruxelles;

La incheierea primei etape vor fi selectati jurnalistii care vor continua programul.

La editia 2020-2021 sunt invitati ziaristi din presa scrisa, radio, TV si on-line, specializati in domeniile economic, politic si social, care trebuie sa indeplineasca in mod cumulativ urmatoarele conditii:

- Experienta profesionala de minimum doi ani

- Varsta de pana in 40 de ani

- Abilitati de comunicare in limba engleza.

 Dosarul de inscriere va cuprinde:

- Curriculum Vitae

- Formular de inscriere disponibil pe site-ul bursejti.ro si www.admediaconsult.ro

- Portofoliu: trei materiale de presa relevante pentru domeniile enuntate

- Doua scrisori de recomandare, de preferinta una de la coordonatorul direct sau managerul institutiei unde lucreaza.

Preselectia candidatilor se va face pe baza dosarului de inscriere, iar selectia pe baza unui interviu.

Data limita de depunere a dosarelor de inscriere este 1 septembrie 2020 inclusiv), cu mentiunea Bursele JTI pentru Jurnalisti.

Bursele JTI pentru Jurnalisti au fost lansate in anul 2000, ca o continuare a programului de stagii initiat in anii ‘90 de National Forum Foundation/Freedom House, cu sprijinul Guvernului SUA. Obiectivul programului a fost dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor jurnalistilor, prin expunere la realitatile democratiilor dezvoltate, practica profesionala specializata, mai intai in Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles. 

Participantii editiei actuale se vor alatura astfel celor peste 250 de colegi de breasla care au beneficiat de-a lungul ultimilor 20 ani de Bursele JTI pentru Jurnalisti

Programul este anuntat in fiecare an pe data de 3 mai, Ziua Mondiala a Presei. Ziua mondiala a libertatii presei a fost instituita pentru a atrage atenţia intregii lumi asupra importantei si obligaţiei respectarii libertatii de exprimare, aşa cum stabileste Declaratia Universala a Drepturilor Omului care, la articolul 19 arata ca: „Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii; acest drept include libertatea de a avea opinii fara imixtiune din afara, precum si libertatea de a cauta, de a primi si de a raspandi informatii si idei prin orice mijloace si independent de frontierele de stat”.

Dosarele de inscriere se pot depune de preferinta in varianta electronica online, prin intermediul site-ului www.bursejti.ro , la adresa contact@bursejti.ro, precum si varianta print la adresa: Ad Media Consult, str. Erou Iancu Nicolae, nr.103, vila i-2 Voluntari, jud. Ilfov, cod postal 077190. 

Persoana de contact: Irina Apostol, tel: 0744584620,e-mail: irina.apostol@admediaconsult.ro.

Taguri: www.bursejti.ro