Bursele JTI pentru Jurnalisti: Invitatie pentru participare la editia 2022-2023

BUCURESTI - 11 august 2022

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Cursuri

Organizatorii programului Bursele JTI pentru Jurnalisti invita pe toti jurnalistii interesati sa participe la editia 2022-2023 acestui program

burse

burse

COMUNICAT DE PRESA

              Bursele JTI pentru Jurnalisti: Invitatie pentru participare la editia 2022-2023

 

Organizatorii programului Bursele JTI pentru Jurnalisti invita pe toti jurnalistii interesati sa participe la editia 2022-2023 acestui program, realizat cu sprijinul fostilor bursieri, al Asociatiei „Clubul Presei Economice”, al Fundatiei Art Production si al agentiei Ad Media Consult.

Bursele JTI pentru Jurnalisti sunt destinate ziaristilor care doresc sa-si consolideze experienta profesionala si sa-si construiasca o expertiza in domeniul politicilor europene. Totodata, programul contribuie la intelegerea modului in care temele europene sunt abordate de catre mass-media internationale.

Bursele JTI pentru Jurnalisti se desfasoara in trei etape:

  Un training specializat, sustinut in Romania de catre o echipa de experti in problematici economice, politice, sociale europene;
  O calatorie de studii de o saptamana la Bruxelles, pe durata careia ziaristii se vor intalni formal si informal cu oficiali din organisme si institutii ale Uniunii Europene;
  Stagiu de pregatire profesionala, timp de patru saptamani, la Bruxelles;

            La incheierea fiecarei etape vor fi selectati jurnalistii care vor continua programul.                        

            Preselectia candidatilor se va face pe baza dosarului de inscriere, iar selectia pe baza unui interviu.

            Data limita de depunere a dosarelor de inscriere este 1 septembrie 2022 (inclusiv), cu mentiunea Bursele JTI pentru Jurnalisti.

            Dosarul de inscriere va cuprinde:

    Curriculum Vitae
    Formular de inscriere disponibil pe site-ul www.

bursejti.ro 

   Portofoliu: trei materiale de presa relevante pentru domeniile enuntate
   Doua scrisori de recomandare, de preferinta una de la coordonatorul direct sau managerul institutiei unde lucreaza.

 

 

Bursele JTI pentru Jurnalisti au fost lansate in anul 2000, ca o continuare a programului de stagii initiat in anii ‘90 de National Forum Foundation/Freedom House, cu sprijinul Guvernului SUA. Obiectivul programului a fost dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor jurnalistilor, prin expunere la realitatile democratiilor dezvoltate, practica profesionala specializata, mai intai in Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles. Participantii editiei actuale se vor alatura astfel celor peste 250 de colegi de breasla care au beneficiat de-a lungul ultimilor 22 de ani de Bursele JTI pentru Jurnalisti.

Programul este anuntat in fiecare an pe data de 3 mai, Ziua Mondiala a Presei. Ziua mondiala a libertatii presei a fost instituita pentru a atrage atentia intregii lumi asupra importantei si obligatiei respectarii libertatii de exprimare, asa cum stabileste Declaratia Universala a Drepturilor Omului care, la articolul 19 arata ca: „Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii; acest drept include libertatea de a avea opinii fara imixtiune din afara, precum si libertatea de a cauta, de a primi si de a raspandi informatii si idei prin orice mijloace si independent de frontierele de stat”.

Dosarele de inscriere se pot depune de preferinta in varianta electronica online, prin intermediul site-ului www.bursejti.ro, la adresa contact@bursejti.ro, precum si varianta print la adresa: Ad Media Consult, str. Erou Iancu Nicolae, nr.103, vila i-2 Voluntari, jud. Ilfov, cod postal 077190.

Persoana de contact: Irina Apostol, e-mail: irina.apostol@admediaconsult.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ad-media-consult/bursele-jti-pentru-jurnalisti-invitatie-pentru-participare-la-editia-2022-2023