Valorificarea superioara a resurselor naturale ale Romaniei reprezinta o sansa reala pentru dezvoltarea pe termen lung a economiei nationale

BUCURESTI - 7 noiembrie 2019

Comunicat tip General in Afaceri, Politic, Energie

Aceasta a fost concluzia conferintei Modelul economic romanesc: Romania – orizont 2040- rolul resurselor naturale, dedicata pietei de gaze naturale autohtone si rolului pe care aceasta piata il joaca in dezvoltarea economiei nationale

Conferinta 4 noiembrie 2019

Conferinta 4 noiembrie 2019

Bucuresti, 5 noiembrie 2019 

COMUNICAT DE PRESA

            Valorificarea superioara a resurselor naturale ale Romaniei reprezinta o sansa reala pentru dezvoltarea pe termen lung a economiei nationale. Aceasta a fost concluzia conferintei Modelul economic romanesc: Romania – orizont 2040- rolul resurselor naturale, dedicata pietei de gaze naturale autohtone si rolului pe care aceasta piata il joaca in dezvoltarea economiei nationale, organizata de ASPES si Romania Durabila si gazduita de Banca Nationala a Romaniei.

Proiecte importante de infrastructura de gaze naturale, interconectarile cu tarile invecinate, dar si productia semnificativa de gaze naturale sustin ambitia Romaniei de a deveni un hub regional de gaze naturale, oferindu-i avantajul sursei interne de alimentare. Iar un hub regional de gaze ar face Romania si mai atractiva pentru investitii pe tot parcursul lantului valoric, in productie, in infrastructura, in consum. Nevoia de stabilitate in reglementarile fiscale, de piata libera, precum si de definirea si protejarea consumatorilor vulnerabili raman aspecte cheie in vederea demararii investitiilor offshore la Marea Neagra.

Discutiile purtate in cadrul Bancii Nationale Romane au reunit mediul de afaceri cu cel academic reprezentata de Academia de Studii Economice Bucuresti si Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti.

Printre cei care s-au asezat la masa dezbaterii s-au numarat: Radu Dudau, Director Executiv Energy Policy Group, prof. univ. Cristian Paun, profesor in cadrul ASE, Gabriel Biris, avocat, Franck Neel, Presedinte FPPG, Daniel Apostol, Director Relatii Externe FPPG, Mircea Cosea, Presedintele Consiliului de Supraveghere al CNTEE Transelectrica SA, Adrian Badea, Presedinte Organizatia Patronala “Petrogaz”, Septimiu Stoica, Presedinte BRM, Constantin Bostina, Presedinte ASPES precum si Mihail Minescu, prorectorul Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti.

Evenimentul a fost sustinut de OMV Petrom si Romgaz si a avut ca partener institutional Federatia Patronala Petrol si Gaze. Parteneri media ai evenimentului au fost EM360, Economistul, Energy Center, Club Economic, Financial Intelligence, Money.ro, Invest Energy, G4Media, Energynomics, Agerpres si Radio Romania Actualitati.

 

Romania Durabila este un proiect initiat de Daniel Apostol, jurnalist economic cu o experienta in domeniu de peste 25 de ani, care are ca misiune sprijinirea cresterii economice a companiilor. 

Fondata in 2003, Asociatia pentru Prognoze si Studii Economico-Sociale este o organizatie profesionala privata, non-profit, ne-partizana, dedicata intelegerii mai bune a economiei si problemelor ei. 

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ad-media-consult/valori-carea-superioara-a-resurselor-naturale-ale-romaniei-reprezinta-o-sansa-reala-pentru-dezvoltarea-pe-termen-lung-a-economiei-nationale