Promovarea dialogului intre societatea civila din Romania si institutiile Uniunii Europene

BUCURESTI - 10 septembrie 2009

Comunicat tip General in ONG

ADAF – Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin, partener in proiectul “Cetateni Activi pentru o Europa mai Buna ”, in cadrul programului Comisiei Europene “Europa pentru Cetateni” in parteneriat cu Fundatia Radio Romania si cu Provident Financial organizeaza un Panel National de Dezbatere si Conferinta de Presa cu tema: Promovarea dialogului intre societatea civila din Romania si institutiile Uniunii Europene.
La eveniment participa reprezentanti de ONG-uri, europarlamentari, reprezentanti ai Romaniei la Comitetul Economic si Social European -CESE, reprezentanti de institutii europene si media.

Proiectul \'Cetateni activi pentru o Europa mai buna\' initiat de Asociatia pentru Parteneriat European din Bulgaria se desfasoara in 7 tari europene: Bulgaria, Belgia, Croatia, Italia, Slovenia, Spania si Romania.
Panelul National de Dezbatere are ca obiective:
-sa permita cetatenilor sa formuleze propriile recomandari despre viitorul Europei si sa le prezinte decidentilor principali la nivel national si UE;
-sa defineasca prioritatile cetatenilor;
-sa intareasca relatia dintre cetateni si institutiile UE;
-sa provoace o atitudine proactiva a cetatenilor;
-sa faca mai bine auzita vocea cetatenilor in politici si decizii la nivelul UE;
-dezvoltarea competentelor civice in formarea opiniei cetatenesti.
Dezbaterile din panel includ teme privind proiecte importante pe Agenda Parlamentului European si a comisiilor acestuia, a Consiliului Europei si a Comisiei Europene, identificarea de mecanisme de informare si comunicare intre ONG-uri si institutii europene.
Dialogul cu reprezentanti ai Romaniei in Parlamentul European si CESE va urmari si identificarea asteptarilor acestora de la societatea civila si crearea unui nucleu de participare a ONG-urilor la dialogul european.

Despre ADAF-Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin

Locatia evenimentului: Institutul Bancar Roman,str. Negru Voda nr.3 Bucuresti, intrarea C, et.2, sala Mitita Constantinescu
ADAF- telefon: 0722 788 340

office@adaf.ro