Asociația Se Poate continuă acțiunile de plantare a Pădurii CCIFER la Lipănești!

Ploiesti - 13 octombrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in CSR


În data de 19 noiembrie, de la ora 10,00 vă așteptăm alături de noi, să plantăm împreună alți 550 de salcâmi, la Lipănești !

La împlinirea a 25 de ani de activitate a CCIFER, fiecare companie membru a plantat câte un arbore de salcâm. Așa a luat naștere Plantăm Pădurea CCIFER, un amplu program de responsabilitate socială prin care consolidăm angajamentul comunității franco-române pentru dezvoltarea durabilă și tranziția verde. Pădurea CCIFER este situată în perimetrul comunei Lipănești, Prahova, lângă râul Teleajen. Acțiunea de plantare, în regim de voluntariat, de anul trecut,  a fost realizată în parteneriat cu Asociația Se Poate, al cărei obiectiv este de a planta 100.000 de arbori în 5 ani.

Pădurea de salcâmi

Pădurea de salcâmi

Luna aceasta ai și TU ocazia să pui umărul la schimbare pentru mediu!Te așteptăm și în 2022, alături de noi,  să plantăm împreună alți 550 de salcâmi, la Lipănești!

Daniel Enăchescu, președintele Asociației Se Poate

Pădurea de salcâmi crește la propriu și la figurat. Dincolo de faptul că este absolut impresionant cum un loc în care nu exista nimic a prins viață și s-a transformat într-o pădure în adevăratul sens al cuvântului, această pădure s-a transformat și într-un brand care a crescut și a mobilizat o comunitate întreagă. Oameni de afaceri, oameni obișnuiți, elevi sau studenți și, bineînțeles, să nu-l uităm pe domnul primar al comunei Lipănești, dl Robert Viorel Nica, sprijinul nostru principal în această inițiativă.  Aș adăuga că este cu adevărat măgulitor profilul voluntarilor care se implică în #padureadesalcâmi. Sunt oameni care urmăresc dezvoltarea proiectului și implicit acțiunile de plantare.

Consider că acțiunile de plantare reprezintă o chestiune vitală pentru societatea noastră, este o acțune complexă în care trebuie să ținem cont de mai multe chestiuni serioase. 

Dincolo de chestiunile de ordin tehnic care se stabilesc alături de specialiștii noștri cu care ne sfătuim permanent, la o acțiune de împădurire este importantă organizarea și mobilizarea. Oricât de epic ar suna, acțiunile de împădurire presupun foarte multă muncă fizică și o adevărată desfășurare de forțe. Ținem cont de percepția globală pe care voluntarii o au în acțiunile de plantare, iar asociația noastră urmărește să îi fidelizeze pe termen lung. Ei trebuie să creadă alături de noi pentru ca ei să fie parte din acțiunile noastre permanente.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/adboutique/asociatia-se-poate-continua-actiunile-de-plantare-a-padurii-ccifer-la-lipanesti