CONFERINTA DE PRESA - After-school pentru copiii hipoacuzici de la Liceul Tehnologic Special Nr. 3 din Capitală, inaugurat de Rotary Club Atheneum Buc

BUCURESTI - 23 mai 2016

Comunicat tip General in Afaceri, Banci / Asigurari, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Social

Rotary Club Atheneum București organizează pe 25 mai 2016, orele 13.30, la Liceul Tehnologic Special Nr. 3 din București, Strada Austrului nr 37, conferința de presă prilejuită de inaugurarea unui nou after-school pentru copiii hipoacuzici de la această școală, în cadrul proiectului "Facilități pentru dotarea unui after-school pentru copiii hipoacuzici din București".

CONFERINTA DE PRESA - After-school pentru copiii hipoacuzici de la Liceul Tehnologic Special Nr. 3 din Capitală, inaugurat de Rotary Club Atheneum Buc

Spațiul este destinat celor 35 de copii din internat care, după terminarea orelor de școală, sunt condamnați să își petreacă timpul liber în dormitoare. Sunt  copii ce provin din familii cu probleme financiare, iar mulți dintre ei nu părăsesc internatul nici în vacanțe. Noul after-school este dotat cu o bibliotecă, 15 calculatoare, aparatură video și audio și jocuri adaptate tipurilor lor de deficiență.

Programul începe la orele 11.30 și are următoarele momente:

11:30 - 11:45 - Primirea invitaților

11:45 - 12:00 - Discurs al directorului școlii și al reprezentanților Rotary Club Atheneum București și ING Bank

12:00 - 12:15 - Program artistic susținut de elevii școlii

12:15 - 12:45 - Activități ludice desfășurate cu copiii în sala amenajată

13.30 - 14.00 – Conferința de presă

Despre proiectul "Facilități pentru dotarea unui after-school pentru copiii hipoacuzici din București"

Proiectul face parte dintr-o inițiativă mai amplă a clubului Rotary Club Atheneum Bucuresti, intitulată "Suntem toți la fel" și are ca scop îmbunătățirea condițiilor de instruire a copiilor cu deficiențe grave de auz, școlarizați la Liceul Tehnologic Special Nr. 3 din Capitală.

Beneficiari sunt 290 de copii înscriși la această instituție, dintre care 88 cu vârste între 7 și 14 ani și 202 cu vârste între 15 și 19 ani.

In cadrul proiectului s-au achiziționat echipamente necesare dotării after-school-ului existent în cadrul Liceului Tehnologic Special nr. 3, și anume: mocheta pentru întreaga suprafață, saltea fotoliu multifuncțional, tunel Spiriduș, piese LEGO, joc modular de interior, piscine bile profesionale, interactive board (SMART), laptopuri (2 buc), video-proiector, sistem home cinema, televizor LCD.

Proiectul se derulează cu sprijinul ING Bank România, Temenos România și a altor sponsori valoarea dotărilor ridicându-se la 62.000 RON. Durata de implementare este de 7 luni de la semnarea contractului cu ING, respectiv din decembrie 2015, până în iunie 2016. Programul este înscris și votat printre câștigători în competiția "Adoptă un proiect", desfașurată în cadrul ING Bank.

 

Despre proiectul "Suntem toți la fel"

Demarat în anul 2004 de catre Rotary Club Atheneum București, „Suntem toți la fel” este un proiect cadru anual, destinat copiilor cu deficiențe grave de auz școlarizati la Școala de Hipoacuzici din București.

In baza proiectului, toți copiii care intră în clasa I beneficiază de proteze auditive digitale de ultimă generație, prevăzute cu receptori FM. Acest lucru ușurează procesul de comunicare cu profesorii.

De asemenea, fiecare clasă a fost dotată cu emițătoare FM specializate, utilizate de către profesori pentru a transmite cât mai clar informații către elevi. Sunetul este adaptat și transmis direct către protezele auditive ale copiilor, obținându-se o îmbunătățire majoră a calității sunetului.

Astfel, cursurile sunt pe deplin înțelese de către copiii cu deficiențe de auz, lucru dificil de imaginat fără aceste echipamente.

 Proiectul încurajează și creativitatea copiilor. Una dintre activitățile proiectului a fost susținerea participării a opt copii la Festivalul Internațional al Tinerilor cu Dizabilități, desfășurat în Adana, Turcia. Copiii din această școală au participat la toate edițiile din perioada 2009 - 2014, cu rezultate remarcabile prezentate în presa turcă. Cea mai mare mulțumire a celor implicați constă în faptul că, prin acest program, copiii cu deficiențe grave pot să comunice, să se integreze și să performeze artistic într-un cadru internațional. 

Investițiile în sprijinirea "Școlii de hipoacuzici" prin proiectul "Suntem toți la fel" au fost, în fiecare an, de peste 20.000 EUR, majoritatea banilor fiind donați de sponsori generoși prin intermediul campaniilor de foundraising.

Despre Rotary Club Atheneum București

Rotary Club Atheneum București, http://www.rotaryatheneum.ro, fondat în anul 2001 ca parte a Rotary International, este o organizație formată din profesioniști din diverse domenii de activitate, al cărei scop este furnizarea de servicii umanitare, promovarea de standarde etice ridicate și facilitarea prieteniei între oameni, in cadrul comunității locale și a societății, în general.

Rotary Club Atheneum București a desfășurat și desfășoară în continuare numeroare proiecte caritabile prin acțiuni sociale specifice și sprijinind diverse persoane și instituții din domenii diverse.

Donațiile în scopuri caritabile se pot face aici: http://www.rotaryatheneum.ro/ro/donatii/

Rotary Club Atheneum București în rețelele sociale: Facebook LinkedIn Google+ Twitter YouTube

Persoană de contact: Victor Martin Email: contact@rotaryatheneum.ro