Administraţia Naţională de Meteorologie a inaugurat conferinta tehnica internationala TECO – METEOREX 2005

BUCURESTI - 4 mai 2005

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Fisiere atasate:

5370-omm.doc

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a inaugurat azi , 04.05, orele 12.30, la Romexpo,sub înaltul patronaj al Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM), Conferinţa Tehnică Internaţională "Echipamente de Mediu şi Meteorologie şi Metode de Observare" –TECO 2005 şi Expoziţia de instrumente şi echipamente pentru serviciile meteorologice – METEOREX.
Panglica a fost tăiată de Lucia Ana Varga, Secretar de Stat pe Probleme de Ape, din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, alaturi de Ion Sandu, director general al ANM şi Dieter Schiessl, director al World Weather Watch Department din cadrum OMM.

Cu aceasta ocazie a fost citit mesajul secretarului general al OMM, Michel Jarraud, care a subliniat faptul ca „trebuie stimulat efortul de a produce instrumente meteorologice cu acuratete si stabilitate imbunatatite si care sa fie accesibile din punct de vedere al pretului pentru toate tarile membre.”
Cu ocazia conferintei de presa care a urmat inaugurarii, Ion Sandu, director general al ANM a facut referire la inundatiile din Banat afirmand ca in mod normal, chiar si la 200 de litri de apa pe metru patrat, nici o zona din Romania nu ar fi trebuit sa fie in pericol de inundatie daca lucrarile de indiguire ar fi fost facute corect in anii trecuti.
Meteorex si TECO se vor desfăşura in perioada 4 – 7 mai 2005, in pavilioanele 2 si 7 din Romexpo şi vor reuni 500 de participanţi, specialişti în domeniu şi 60 de companii producătoare de instrumente şi echipamente pentru servicii meteorologice din peste 100 de ţări ale lumii.

Despre AdEntity

Iniţiată în 1966 la Geneva, Conferinţa Internaţională TECO reprezintă un prilej pentru ca specialiştii din domeniul meteorologic să facă schimb de informaţii şi să afle despre ultimele inovaţii tehnologice. Începând cu anul 1988, cele două evenimente, TECO şi METEOREX, se desfăşoară împreună, constituind ocazia perfectă de reunire a producătorilor de echipamente specializate şi a utilizatorilor acestor instrumente şi tehnologii necesare studierii atmosferei.
TECO – METEOREX se organizează, în medie, din doi în doi ani, într-una dintre cele 187 de ţări membre ale OMM, având implicaţii importante în domenii diverse, cum ar fi agricultura, aviaţia civilă şi militară, turismul, apărarea, administraţia publică, transporturile rutiere şi navale, etc. Crearea unor instrumente şi tehnologii adecvate studiului fenomenelor meteorologice, precum şi standardizarea metodelor de observare prin transferul de informaţie şi tehnologie reprezintă un pas important în gestionarea situaţiilor neprevăzute determinate de calamităţi naturale.

ANM – Ion Sandu, Director General, tel.:0722.231.112
sandu@meteo.inmh.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/adentity/administratia-nationala-de-meteorologiea-inaugurat-conferinta-tehnica-internationala-teco-meteorex-2005