AdNet Telecom a lansat Adnet Protect – serviciul de monitorizare și curățare a traficului în cazul atacurilor DOS/DDOS

BUCURESTI - 29 noiembrie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, IT&C, Tehnologie

AdNet Telecom a lansat, ȋn prag de sărbători, AdNet Protect, serviciul de monitorizare și curăţare a traficului ȋn cazul atacurilor DOS/DDOS (Distributed Denial of Service) . Serviciul este disponibil atât pentru clienţii Adnet Telecom cât și pentru cei care doresc să achiziţioneze o soluţie performantă de monitorizare și curăţare a traficului, care să le asigure continuitatea serviciilor.

AdNet Telecom a lansat Adnet Protect – serviciul de monitorizare și curățare a traficului în cazul atacurilor DOS/DDOS
 Suntem proactivi, ȋntotdeauna preocupaţi de nevoile clienţilor noștri . 

Liviu Tanase, COO AdNet Telecom

Dezvoltarea continuă a rețelei Internet și creșterea rapidă a vitezelor de acces pentru utilizatori, au condus la multiplicarea cazurilor de atacuri informatice asupra site-urilor și serviciilor online, ducând la imposibilitatea accesării oricărui serviciu.

Pentru a veni în ajutorul clienților, AdNet Telecom a introdus Adnet Protect, un serviciu de monitorizare și curățare a traficului în cazul atacurilor DOS/DDOS (Distributed Denial of Service). După activarea acestui serviciu, nivelul de trafic către adresele IP ale clientului este monitorizat în permanență, iar în cazul detectării unui atac, traficul este redirecționat prin echipamentele de curățare.

Soluția aleasă se bazează pe echipamente hardware performante dotate cu interfețe de rețea specializate. În ceea ce privește software-ul, s-a pornit de la soluții opensource, la care s-au adăugat module dezvoltate de către propriul departament de R&D. Capacitatea de filtrare a atacurilor se ridica la 10Gbps și aproximativ 3 Mpps, aceasta putând fi mărită prin instalarea de echipamente suplimentare. Sunt recunoscute majoritatea atacurilor bazate pe trafic crescut (ex. TCP SYN, TCP ACK, ICMP, UDP flood, cu adrese IP sursa fixe sau aleatoare) și o parte din atacurile asupra aplicațiilor, bazate pe semnături (ex. DC++ connection flood).

Ceea ce este foarte important este că AdNet Protect curăţă traficul, nu ȋl filtrează. De asemenea,  serviciul se activează automat ȋn momentul detectării atacurilor  iar traficul nu este afectat pe perioade semnificative.

„Am ales această soluție datorită posibilităților de extindere în fața unor noi tipuri de atacuri, a scalabilității crescute și nu în ultimul rând a avantajelor competitive generate de costurile mai scazute. Pentru atacurile de tip flood cu trafic crescut întâlnite cel mai frecvent, putem asigura un nivel de protecție identic cu soluțiile recunoscute existente pe piață”, a declarat Călin Velea, managerul departamentului R&D AdNet Telecom.

În plus, pentru tipuri mai puțin întâlnite de atacuri, clienții pot beneficia de asistența unui specialist in securitate AdNet Telecom care va analiza log-urile de trafic și va implementa soluții de protecție pe platforma proprie sau va recomanda clientului metode de limitare a efectelor atacului.

„Suntem proactivi, ȋntotdeauna preocupaţi de nevoile clienţilor noștri și nu ne oprim aici. Platforma este în continuă dezvoltare, pe viitor si are în vedere extinderea protecției la atacurile asupra aplicațiilor, bazate pe rețele botnet care generează mii de cereri aparent legitime, cu un nivel de trafic relativ scăzut, care duc însă la supraîncărcarea resurselor serverelor atacate”, precizeaza Liviu Tanase, Chief Operating Manager AdNet Telecom.

Pentru detalii suplimentare sau dacă serviciile dumneavoastră sunt în prezent ținta unor atacuri și aveți nevoie de protecție, vă rugăm să contactați departamentul de vânzări AdNet Telecom.

sales@adnettelecom.ro

www.adnettelecom.ro

Despre ADNET MARKET MEDIA

AdNet Telecom este un furnizor de servicii de telecomunicatii ce ofera inovatie si încredere pe piata de telecomunicatii din România. Serviciile oferite constau în: acces la internet de calitate superioara si pe scara larga, servicii de voce si multimedia, videoconferinte. În plus, AdNet Telecom opereaza propriul data center si dezvolta un program de relatii cu clientii îmbunatatit continuu, menit sa satisfaca nevoile de comunicatii ale clientilor sai.