AdNet Telecom este singurul operator din Romania care participa la Ziua Mondiala IPv6 alaturi de Google, Facebook si Akamai

BUCURESTI - 6 iunie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Tehnologie

La data de 08 iunie 2011, AdNet Telecom se va alatura eforturilor facute de Internet Society (ISOC), initiator al proiectului „World IPv6 Day”, cu intentia de a sprijini si incuraja tranzitia cat mai rapida la IPv6. Google, Facebook, Yahoo, Akamai şi Limelight Networks vor fi printre principalele organizaţii care vor oferi conţinutul lor peste IPv6 pentru un "test flight" de 24 de ore.

World IPv6 Day - AdNet Telecom

World IPv6 Day - AdNet Telecom

AdNet Telecom este singurul operator roman care va lua parte, pe 8 iunie, la World IPv6 Day, demers initiat de Internet Society (ISOC), cu scopul de a promova si incuraja trecerea cat mai rapida si eficienta la IPv6. Toti participanţii, printre care si Google, Akamai si Facebook,  isi vor oferi serviciile peste IPv6  pentru 24 de ore.

Substituirea IPv4 cu IPv6 devine imperios necesara in conditiile în care spatiul de adrese devine insuficient de la o zi la alta. Prin urmare, industria trebuie să actioneze rapid pentru a accelera adoptarea completa a IPv6, in caz contrar existand riscul aparitiei de costuri uriase si funcţionalitate online limitata pentru utilizatorii de Internet de pretutindeni.

Scopul acestui  test , World IPv6 Day,  este de a motiva organizaţiile din industrie - furnizorii de servicii de internet,  producatorii de hardware, vânzătorii de sisteme de operare şi companiile de web –sa isi pregateasca sistemele pentru a asigura o tranzitie reusita catre sistemul de adrese IPv6, in timp ce adresele IPv4 sunt pe cale de a se epuiza.

Acest demers nu este o premiera pentru AdNet Telecom, care, inca din ianuarie 2011, ofera gratuit internet IPv6 în toate Internet Exchange-urile în care este prezent: Balcan-IX, Interlan, De-Cix, Ronix și in centrele de colocare - Nxdata, Ancotel (FrankFurt), AdNet DataCenter.

“Capitolul Roman al Internet Society (http://www.isoc.ro) isi anunta angajamentul de a sprijini evenimentul "Ziua Mondiala Ipv6" organizat de Internet Society. Acest prim test global de functionare Ipv6 care se va desfasura pe 8 Iunie 2011, va reuni un numar mare de siteuri web din intreaga lume, care isi vor face disponibil continutul prin Ipv6 pentru o perioada de 24 de ore. De asemenea, felicitam initiativa Adnet Telecom de a se alatura testului, care vizeaza testarea sistemelor in conditii controlate, permitind participantilor sa sa pregateasca pentru adoptarea la scara larga al protocolului Ipv6. “  Elena Zvarici - Internet Society Romania

"Datorita climatului economic dificil din ultimii ani, dar si a lipsei de intelegere a beneficiilor, majoritatea companiilor nu au facut investitii si nu au concentrat eforturi in sensul adoptarii tehnologiei IPv6. Companiile, dar si agentiile de stat, ar trebui sa dezvolte intern strategii de accelerare a adoptarii tehnologiei - conform previziunilor actuale in februarie 2012 nu vor mai fi disponibile adrese IPv4.  

In paralel, ar trebui sa isi intrebe furnizorii de servicii si echipamente IT&C despre planurile lor in privinta adoptarii tehnologiei si in primul rand a pregatirii lor din punct de vedere a securitatii.  Din acest punct de vedere, structura pe care protocolul IPv6 a fost construit este mai sigura. Datorita nematurizarii tehnologiei pot exista insa anumite pericole, multe din tehnicile  de securizare valabile pe tehnologia IPv4 nu vor mai fi putea proteja retelele IPv6. AdNet Telecom, prin departamentul de R&D, dezvolta in mod accelerat solutii de securizare a retelei proprii si a partenerilor sai care au adoptat deja tehnologia IPv6."  Flavius Porumb, CTO AdNet Telecom

 

Despre IPv6 IPv4 are aproximativ patru miliarde de adrese IP (secvenţa de numere alocate pentru fiecare dispozitiv conectat la Internet). Explozia numărului de oameni, dispozitive şi servicii web de pe internet înseamnă că IPv4 este în criză de spaţiu. IPv6, protocolul Internet de ultimă generaţie, care oferă peste patru miliarde de ori mai mult spaţiu, aduce nenumarate inovaţii : extinderea spaţiului alocat pentru adrese; posibilitatea de autoconfigurare a unui host TCP/IP cu setarile IP; suport pentru multimedia şi aplicaţii în timp real; creşterea gradului de securizare a datelor (autentificarea, incriptarea şi asigurarea integrităţii datelor care, aplicate la nivel de kernel, pot asigura securitatea întregului sistem, a aplicaţiilor care rulează în cadrul acestuia şi a pachetelor de date transmise), toate acestea conducand la creşterea performanţei globale a reţelei

Despre ISOC  (Internet Society) Internet Society (ISOC) este o organizatie non-profit infiintata in 1992 pentru a promova standardele, educatia si politicile pe baza carora functioneaza Internetul. Misiunea ISOC este de a promova dezvoltarea libera a Internetului, evolutia si folosirea Internetului in folosul oamenilor din intreaga lume.

www.internetsociety.org

Despre ADNET MARKET MEDIA

AdNet Telecom este un furnizor de servicii de telecomunicatii ce ofera inovatie si încredere pe piata de telecomunicatii din România. Serviciile oferite constau în: acces la internet de calitate superioara si pe scara larga, servicii de voce si multimedia, IPTV. În plus, AdNet Telecom opereaza propriul data center si dezvolta un program de relatii cu clientii îmbunatatit continuu, menit sa satisfaca nevoile de comunicatii ale clientilor sai.

Taguri: AdNet Telecom