AdNet Telecom – sustinator si sponsor al evenimentului “Lansarea Mondială IPv6 – România”

BUCURESTI - 5 iunie 2012

Comunicat tip General in IT&C, Tehnologie, Internet

AdNet Telecom este unul dintre putinii operatori romani de telecomunicatii care a sprijinit intotdeauna demersurile initiate de Internet Society (ISOC), cu scopul de a promova si incuraja trecerea cat mai rapida si eficienta la IPv6. “Lansarea Mondială IPv6 – România” este un eveniment care va avea loc pe data de 6 Iunie 2012 , fiind gazduit de ICI si reunind reprezentanti ai furnizorilor de internet, producatori de echipamente precum si reprezentanti ai MCSI si ANISP, avand drept scop principal analizarea provocarilor si oportunitatilor tranzitiei Internetului romanesc la protocolul Internet de generatie viitoare, IPv6.

AdNet Telecom –  sustinator si sponsor al evenimentului “Lansarea Mondială IPv6 – România”

Evenimentul face parte din campania globala World IPv6 Launch, organizata de Internet Society (www.internetsociety.org), ca rezultat al succesului Zilei Mondiale IPv6 de pe 8 Iunie 2011, la care AdNet Telecom a fost singurul operator roman participant si reprezinta o etapa importanta in implementarea globala a protocolului IPv6. Acest demers nu este o premiera pentru AdNet Telecom, care, inca din ianuarie 2011, ofera gratuit internet IPv6 in toate Internet Exchange-urile in care este prezent: Balcan-IX, Interlan, De-Cix, Ronix si in centrele de colocare - Nxdata, Ancotel (FrankFurt), AdNet DataCenter.

 

Substituirea IPv4 cu IPv6 devine imperios necesara in conditiile in care spatiul de adrese devine insuficient de la o zi la alta. Prin urmare, industria trebuie sa actioneze rapid pentru a accelera adoptarea completa a IPv6, in caz contrar existand riscul aparitiei de costuri uriase si functionalitate online limitata pentru utilizatorii de Internet de pretutindeni. In Romania se marchează eforturi importante pentru tranzitia la IPv6, insa gradul de constientizare a nevoii trecerii la IPv6 ramane relativ scazut in randul utilizatorilor.

 

"Datorita climatului economic dificil din ultimii ani, dar si a lipsei de intelegere a beneficiilor, majoritatea companiilor nu au facut investitii si nu au concentrat eforturi in sensul adoptarii tehnologiei IPv6. Companiile, dar si agentiile de stat, ar trebui sa dezvolte intern strategii de accelerare a adoptarii tehnologiei . In paralel, ar trebui sa isi intrebe furnizorii de servicii si echipamente IT&C despre planurile lor in privinta adoptarii tehnologiei si in primul rand a pregatirii lor din punct de vedere a securitatii. Din acest punct de vedere, structura pe care protocolul IPv6 a fost construit este mai sigura. Datorita nematurizarii tehnologiei pot exista insa anumite pericole, multe din tehnicile de securizare valabile pe tehnologia IPv4 nu vor mai fi putea proteja retelele IPv6. AdNet Telecom, prin departamentul de R&D, dezvolta in mod accelerat solutii de securizare a retelei proprii si a partenerilor sai care au adoptat deja tehnologia IPv6"  declara Flavius Porumb, CTO AdNet Telecom. Despre aceste pericole, cat si despre alte provocari ale trecerii la IPv6 va vorbi Flavius Porumb in cadrul evenimentului de miercuri,“Lansarea Mondială IPv6 – România”.

 

Despre ADNET MARKET MEDIA

AdNet Telecom este un furnizor de servicii de telecomunicatii ce ofera inovatie si încredere pe piata de telecomunicatii din România. Serviciile oferite constau în: acces la internet de calitate superioara si pe scara larga, servicii de voce si multimedia, videoconferinte. În plus, AdNet Telecom opereaza propriul data center si dezvolta un program de relatii cu clientii îmbunatatit continuu, menit sa satisfaca nevoile de comunicatii ale clientilor sai.