AdNet Telecom vine in sprijinul IP Next Generation – IPV6

BUCURESTI - 12 ianuarie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, IT&C, Tehnologie

București, 12 ianuarie 2011 - AdNet Telecom oferă gratuit internet prin IPv6 în toate punctele sale de prezenţă, dorind să sprijine substituirea cât mai rapidă a IPv4 cu IPv6, substituire ce devine imperios necesară in condiţiile în care spaţiul de adrese devine insuficient de la o zi la alta.

AdNet Telecom este un furnizor de servicii de telecomunicaţii ce oferă inovaţie și încredere pe piaţa de telecomunicaţii din România, având în mod constant iniţiative care să conducă la evoluţie. Tocmai de aceea, Adnet vine în sprijinul proiectului IPv6, oferind gratuit internet IPv6 în toate Internet Exchange-urile în care este prezent: Balcan-IX, Interlan, De-Cix, Ronix și in centrele de colocare - Nxdata, Ancotel (FrankFurt), AdNet DataCenter.

 IP versiunea 6 sau IP Next Generation (IPng) este noua versiune a Protocolului Internet (IP). Acesta substituie în mod progresiv versiunea IPv4 a protoculului IP responsabil în momentul de faţă în interconexiunile dintre routere şi a miilor de reţele conectate la aceste componente de bază a reţelei internet actuale.

 „ IPv6 a fost proiectat în mod primar pentru a rezolva actuala problemă a spaţiului de adrese, care devine insuficient, prin cei 128 biţi lungime în reprezentare care multiplică numarul de adrese disponibil în prezent cu un factor de 296”, a declarat Călin Velea, Director Tehnic AdNet Telecom.

Creşterea neprevăzută a solicitărilor de conectare la Internet a impus căutarea unor noi soluţii pentru standardul de protocoale IPv4, în primul rând pentru lărgirea capacităţii alocate pentru adrese şi a creşterii nivelului de securizare a datelor vehiculate. Cu IPv6,  problemele cheie ale managementului pentru adrese şi suportului pentru comunicaţii multimedia sunt rezolvate.

Câteva din specificaţiile îmbunătăţite de IPv6: configurare "plug-and-play", routare/manipulare mai eficientă, identificare prin "flow label" a unei conexiuni, mecanisme de securitate, mobilitate, posibilitatea unei tranziţii optime de la IPv4 la IPv6. Atâta timp cât stivele de protocoale IPv6 şi IPv4 nu pot interopera în mod direct, au fost introduse standarde de compatibilităţi între IPv4 şi IPv6 care se realizează prin posibilitatea de "tunelări" a unui protocol în celălalt astfel încât IPv6 să poată fi transportat de exemplu prin reţeaua IPv4.

„Principalele inovaţii de care beneficiază pachetul de protocoale IPv6 si implicit clienţii AdNet Telecom, sunt: extinderea spaţiului alocat pentru adrese; posibilitatea de autoconfigurare a unui host TCP/IP cu setarile IP; suport pentru multimedia şi aplicaţii în timp real; creşterea gradului de securizare a datelor (autentificarea, incriptarea şi asigurarea integrităţii datelor care, aplicate la nivel de kernel, pot asigura securitatea întregului sistem, a aplicaţiilor care rulează în cadrul acestuia şi a pachetelor de date transmise), toate acestea conducand la creşterea performanţei globale a reţelei”, a afirmat Liviu Tănase, Associate Manager AdNet Telecom.

Despre ADNET MARKET MEDIA

Despre Adnet TelecomAdNet Telecom este un furnizor de servicii de telecomunicatii ce ofera inovatie si încredere pe piata de telecomunicatii din România. Serviciile oferite constau în: acces la internet de calitate superioara si pe scara larga, servicii de voce si multimedia, videoconferinte. În plus, AdNet Telecom opereaza propriul data center si dezvolta un program de relatii cu clientii îmbunatatit continuu, menit sa satisfaca nevoile de comunicatii ale clientilor sai.Infiintata în 2007, AdNet Telecom a evoluat de-a lungul anilor, operând în prezent o retea redundanta de 40 Gbit/sec ce conecteaza clientii sai la nivel national. Echipamentele si tehnologiile performante pe care le utilizeaza denota calitatea superioara a serviciilor oferite, iar profesionalismul cu care ofera solutii perfect adaptate necesitatilor celor mai exigenti clienti ii situeaza in topul companiilor de telecomunicatii. AdNet ofera flexibilitatea de a alege infrastructura si serviciile de care clientii au nevoie, pentru care se beneficiaza de cea mai buna asistenta tehnica cu un maxim al timpului de raspuns de 30 de minute.Astfel, calitatea serviciilor oferite de AdNet telecom este garantata prin uptime-ul anual de 99.85% si de un sistem avansat de control al retelei care monitorizeaza in permanenta conexiunile acesteia. Membra ANISP si certificata ISO 9001 si ISO 27001, prin efortul constant si evolutia continua, compania AdNet a obtinut recunoasterea cuvenita prin desemnarea locului doi in “Topul national al companiilor private din Romania 2008 SI 2009” realizat de Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania si locul intai in “Top profit Romania - Domeniul telecomunicatii”.

Taguri: AdNet TelecomInternetIPv6