Sfaturi utile pentru intretinerea frigiderelor

BUCURESTI - 12 martie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura

Sfaturi utile pentru intretinerea frigiderelor

reparatii frigidere Bucuresti

reparatii frigidere Bucuresti

Ne trezim de dimineata si constatam ca frigiderul sau in cel mai rau caz, congelatorul nu mai functioneaza corect sau in parametrii setati de noi la temperatura dorita, este bine ca sa verificam sau sa facem noi unele mici testari inainte de a chema tehnicianul frigotehnist sa verifice care sunt problemele frigiderului pe care il detinem.Daca observam ca la frigiderului nu ii functioneaza martorul luminos din interior putem verifica sursa de alimentare daca este in buna stare de functionare, incercand sa introducem alt aparat electronic in priza respectiva, unde este conectat frigiderul, in acest mod vom vedem daca priza functioneaza corect. In cazul in care observati ca tendinta frigiderului este de a functiona in permanenta, fara ca acesta sa faca opririle normale, ar trebuii sa incercati sa il dati mai intai la o treapta minima apoi incercati pe cat puteti sa mariti distanta dintre frigider si peretele din spate deoarece acolo se afla schimbatorul de caldura.Incercati sa mariti distanta dintre peretii camerei si peretii laterali stanga si dreapta ai frigiderului, acest aspect este valabil in cazul frigiderelor cu functia No Frost.
Un alt sfat destul de util ar fi acela cand in compartimentul pentru legume, la un frigider dotat cu o dezghetare automata, observati ca se aduna apa, atunci este bine ca sa verificam daca nu s-a infundat orificiul de scurgere al condensului care provine din autodezghetarea frigiderului o data la cateva ore. Acesta functie este comandata de placa electronica cu un timer bine definit.
Daca in locuinta dumneavoastra aveti un frigider No Frost si observati ca in frigider sau in compartimentul special de refrigerare ca nu mai avem temperatura setata de noi, indicat ar fi sa se face o dezghetare completa atat frigiderului cat si congelatorului vreme de minim 24 de ore. Acest procedeu se executata cu usile deschise la maxim, atat la frigider cat si la congelatorul acestuia.Apoi dupa aceasta perioada vom introduce alimentele in compartimentele frigiderului si congelatorului si il vom introduce in priza, dupa care il vom seta la temperaturile dorite de noi si il vom lasa sa isi faca ciclul sau de functionare. Daca vom fi putin atenti vom observa ca motorul frigiderului o sa mearga mai mult decat in mod normal deoarece va trebuii sa raceasca de la zero acele alimente introduse in interior.
Cel mai important sfat ar fi acela ca sa nu asezam frigiderele si congelatoarele langa surse importante de caldura cum ar fi caloriferele si sobele dar nici in bataia directa a razelor soarelui.Totodata ele nu trebuie sa stea in incaperi sau camera unde temperatura scade sub 5 grade Celsius.
Daca sfaturile noastre au fost concludente si v-au ajutat,ne bucuram enorm. In cazul in care aveti o alta problema indicat ar fi sa luati legatura cu un service specializat in reparatii frigidere.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/adrian-calita-pfa/sfaturi-utile-pentru-intretinerea-frigiderelor