Adunare generala a actionarilor

Definitie Adunare generala a actionarilor

Prescurtare - AGACel mai inalt organ de deliberare al unei societati comerciale pe actiuni, prin intermediul caruia se exprima vointa actionarilor in orice probleme care intereseaza societatea in cauza. Se convoaca de catre administratorii societatii pe actiuni sau de catre actionari in cazul in care acestia detin o parte importanta din capitalul social, daca statutul are o asemenea prevedere si cu conditia ca motivul convocarii sa faca parte din atributiile AGA. Calitatea de actionar confera dreptul acestuia de a participa la AGA. Participarea poate fi personala sau prin reprezentant, desemnat cu procura.Pentru detalii, vezi art.110-1332 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Adunare generala a actionarilor? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Adunare generala a actionarilor.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Adunare generala a actionarilor. Definitiile termenilor despre Adunare generala a actionarilor cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Adunare generala a actionarilor, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Adunare generala a actionarilor.