INTALNIRE LA ROMA INTRE PREMIERUL ROMAN, TARICEANU, PRESEDINTELE CONFINDUSTRIA, LUCA CORDERO DI MONTEZEMOLO SI PRESEDINTELE UNIMPRESA ROMANIA, MARCO TEMPESTINI

BUCURESTI - 13 octombrie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Ieri, 12 octombrie, in cadrul vizitei la Roma a Premierului Calin Popescu Tariceanu, a avut loc si intalnirea dintre Presedintele Confindustria, Luca Cordero di Montezemolo, Premierul roman si Presedintele Unimpresa, Marco Tempestini.

INTALNIRE LA ROMA INTRE PREMIERUL ROMAN, TARICEANU, PRESEDINTELE CONFINDUSTRIA, LUCA CORDERO DI MONTEZEMOLO SI PRESEDINTELE UNIMPRESA ROMANIA, MARCO TEMPESTINI

Premierul a subliniat faptul ca Romania a facut progrese importante in multe sectoare economice, dar l-a invitat pe Montezemolo sa indemne firmele italiene sa vina sa investeasca in Romania si in sectoare precum: sectorul agro-alimentar, sectorul transporturilor si al infrastructurii, sectorul componentelor auto sau cel al mobilei.
Presedintele Confindustria a convenit asupra importantei de a continua sprijinirea IMM-urilor italiene (punctul forte al economiei italiene) in procesul acestora de internationalizare si in alte sectoare economice, nu doar in cele in care mana de lucru are o importanta foarte mare (sectorul textil/imbracaminte). Luca Cordero di Montezemolo a subliniat de asemenea, la sugestia Unimpresa Romania, importanta pastrarii asa numitei flat-tax, deoarece stimuleaza dezvoltarea economica, si in acelasi timp a accentuat necesitatea de stabilitate fiscala, adica mentinerea Codului Fiscal in forma actuala fara ca acesta sa fie schimbat in permanenta, amintind ca aceasta conditie sta la baza unei previziuni economice corecte din partea firmelor. Si Marco Tempestini s-a declarat ingrijorat de fluctuatia leului in raport cu moneda europeana, euro, fapt ce risca sa duca la pierderea competitivitatii tarii prin franarea exporturilor.
Presedintele Unimpresa si Presedintele Confindustria i-au vorbit Premierului Tariceanu despre importanta luptei reale impotriva evaziunii fiscale, care nu trebuie sa se opreasca la nivelul unei propagande politice.
In cursul intalnirii, Luca Cordero di Montezemolo si Marco Tempestini au sugerat faptul ca Unimpresa, Confindustria si Guvernul Romaniei ar trebui sa organizeze intalniri specializate pentru sectoarele interesante ale economiei tarii dar inca deficitare, astfel incat intreprinzatorii italieni si romani sa poata crea joint-venture de dezvoltare a acestor sectoare.
S-a subliniat de asemenea faptul ca Unimpresa Romania este singura filiala in strainatate a Confindustria, si in acelasi timp bratul operativ al acesteia intr-o tara ce reprezinta una dintre zonele de mare importanta pentru investitorii italieni.

Despre ADV Communication

intalnire Roma: Tariceanu, Montezemolo, Tempestini
Denisa Mincu
info@advcommunication.ro