ROMANIA: OPORTUNITATI IMPORTANTE DE INTERNATIONALIZARE A FILIEREI VITICOLE SI VINICOLE

BUCURESTI - 10 noiembrie 2004

Comunicat tip General in Afaceri

Fundatia Sistema Italia Romania si Unimpresa Romania vor fi prezente in acest an cu un stand propriu in cadrul spatiului acordat Confagriculturii in cadrul Salonului Vinului care se desfasoara la Lingotto, Torino, 14-15-16 noiembrie 2004. Obiectivul participarii la acest eveniment de la Torino este acela de a face cunoscute si de a promova in randul producatorilor italieni si internationali oportunitatile de investitii in Romania si produsele viticole si vinicole romanesti.

ROMANIA: OPORTUNITATI IMPORTANTE DE INTERNATIONALIZARE A FILIEREI VITICOLE SI VINICOLE

Procesului de expansiune treptata catre Est a Uniunii Europene si oportunitatilor pe care acest proces le ofera in sectorul viticol, vinicol si agroalimentar li se acorda de mult timp o atentie deosebita. Incadrandu-se in aceasta trend, Romania tinde sa devina partenerul ideal pentru acele societati ce doresc internationalizarea si investirea in relansarea intregii filiere viticole si vinicole din Europa Centrala.
Prezenta agricola italiana in Romania are rolul dublu de a contribui la dezvoltarea Romaniei si la satisfacerea exigentelor in crestere ale pietei interne, a tarilor din estul si din restul Europei. Posibilitatile agricole si decizia guvernamentala de a transforma sectorul agroalimentar intr-o prioritate nationala, dau nastere unor oportunitati deosebit de interesante pentru intreprinzatorii italieni: e de ajuns sa ne gandim la normativele pentru respectarea capitolelor de aderare la Uniunea Europeana, la realizarea infrastructurilor si la planul de relansare si de modernizare a sectorului agricol pentru dezvoltarea rurala (programul Sapard).
Romania, care o data era un mare producator de vinuri cu aproape 300.000 hectare de vita de vie, dispune astazi de instalatii invechite, ce trebuie restructurate. Imbinarea intre know-how-ul intreprinderilor italiene din acest sector, pozitia geografica favorabila, conditiile interne ale economiei romane si starea sectorului viticol si vinicol mondial presupune o dezvoltare profitabila in urma interactiunii factorilor enumerati mai sus.
Pespectivele de dezvoltare a acestui sector in Romania sunt deosebit de interesante. Ne aflam in prezenta unei cote de dezvoltare anuala a Romaniei ce se situeaza intre 4 si 5%. Sunt bune si perspectivele de crestere a consumului din partea populatiei: veniturile pe cap de locuitor cresc in mod gradual iar puterea crescuta de cheltuire va permite, in perspectiva, crearea unei piete interesante de desfacere de peste 50 de milioane de consumatori.
Multumita prezentei la Salonul Vinului de la Torino, obiectivul Fundatiei Sistema Italia Romania si a Unimpresei este de a face cunoscute operatorilor prezenti la acest targ posibilitatile de investire in Romania, chiar si in departamentul vinicol si viticol. Implicarea antreprenoriala a celor doua asociatii este indreptata catre crearea de noi unitati productive si de stabilirea de acorduri cu partenerii locali. O data cu internationalizarea intreprinderilor, scopul este de a spori competitivitatea intregului sistem viticol si vinicol italian. A investi in Romania inseamna a investi la granitele noii Europe cu avantaje evidente in ceea ce priveste exportul in tarile terte.
Prin aceasta initiativa se doreste promovarea atat in randul producatorilor italieni, cat si in randul cumparatorilor nationali si internationali, a economiei Romaniei, tara care in 2007 urmeaza sa adere la Uniunea Europeana (2007), si in special a vinului romanesc, un produs de calitate, ce trebuie descoperit, apreciat si in care se poate investi.

Despre ADV Communication

participare Fundatia Sistema Italia Romania si Unimpresa Romania la Salonul Vinului de la Lingotto, Torino
Denisa Mincu
info@advcommunication.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/adv-communication/romania-oportunitati-importante-de-internationalizare-a-filierei-viticole-si-vinicole