Prima Conferinta Regionala a Femeilor de Afaceri din Balcani

BUCURESTI - 7 decembrie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Peste 80 de membre in 12 asociatii ale asociatiilor femeilor de afaceri din Albania, Bosnia & Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Grecia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Montenegru, Romania, Serbia si Turcia au stabilit principalele aspecte ale unei viitoare cooperari regionale, in cadrul Conferintei Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Balcani. Evenimentul a fost organizat de Center for International Private Enterprise Romania (CIPE) intre 2-3 decembrie, in Istanbul.

Prima Conferinta Regionala a Femeilor de Afaceri din Balcani

AFIR – ASOCIATIA FEMEILOR INTREPRINZATOARE DIN ROMANIA
PENTRU PUBLICARE IMEDIATĂ
Persoană de contact: Luminita Sambotin, Project Manager, AFIR
Sos. Pipera-Tunari nr 2A, Voluntari, jud Ilfov

Telefon: 021- 307 60 14
Telefon/ Fax: 021- 307 60 01
E-mail: luminita.sambotin@nchadvisors.ro
www.afir.ro


ASOCIATIILE FEMEILOR DE AFACERI DIN BALCANI AU STABILIT REPERELE UNEI VIITOARE COLABORARI REGIONALE

Bucuresti; 7 decembrie, 2005- Peste 80 de membre in 12 asociatii ale asociatiilor femeilor de afaceri din Albania, Bosnia & Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Grecia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Montenegru, Romania, Serbia si Turcia au stabilit principalele aspecte ale unei viitoare cooperari regionale, in cadrul Conferintei Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Balcani. Evenimentul a fost organizat de Center for International Private Enterprise Romania (CIPE) intre 2-3 decembrie, in Istanbul.

Conferinta reprezinta o etapa esentiala in proiectul privind crearea unei coalitii a asociatiilor femeilor de afaceri din regiune, proiect derulat de CIPE Romania cu finantare din partea National Endowment for Democracy (NED). Proiectul are ca scop constituirea unei retele regionale a asociatiilor femeilor de afaceri, capabila sa promoveze activ o agenda legislativa pentru imbunatatirea statutului femeii antreprenor si a mediului de afaceri.

„Conferinta, organizata la modul profesional de catre CIPE Romania, mi-a oferit prilejul sa intalnesc femei de afaceri din 12 tari, femei care imi seamana, care au trecut prin experiente similare, au luptat pentru a-si realiza o cariera si in plus, au timp pentru activitatea asociativa, si au aspiratii catre o lume mai buna, mai dreapta, in care glasul lor sa fie auzit si remarcat. Nu este usor ce ne propunem noi sa realizam, dar vom reusi, mi-am dat seama de asta pe parcursul celor doua zile de lucrari intense; vom reusi pentru ca avem deja ceva experienta si pentru ca am invata sa gandim global, in afara barierelor unei tari”, spune Luminita Sambotin, participanta la Conferinta din partea AFIR-Bucuresti.
Conferinta Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Balcani a gazduit lansarea primei editii regionale a CD-ului ‚Femei de Succes’ care prezinta peste 70 de membre ale unor asociatii ale femeilor de afaceri din Albania, Bosnia Herzegovina, Bulgaria, Grecia, Kosovo, Muntenegru, Romania si Turcia. CD-ul este o publicatie multimedia initiata de CIPE Romania in 2002 care isi propune sa evidentieze acele femei care reusesc sa influenteze prin activitatea lor comunitatile in care traiesc. Pina acum au fost prezentate peste 150 de femei, proprietari sau manageri ai unor companii, manageri ai asociatiilor sau manageri de proiect in organizatiile internationale ale caror proiecte au avut un impact asupra dezvoltarii mediului economic romanesc.
Center for International Private Enterprise (CIPE) este o organizatie non-guvernamentala americana fondata in 1983 de U.S. Chamber of Commerce. CIPE a derulat peste 800 de programe destinate dezvoltarii asociatiilor de afaceri din 95 de tari in curs de dezvoltare. Initiativele sale se concentreaza pe dezvoltare institutionala, asistenta tehnica pentru activitati de advocacy si guvernanta corporativa.

CIPE Romania si-a inceput activitatea in 2000 cu un proiect de trei ani finantat de USAID Romania, proiect destinat dezvoltarii asociaţiilor de afaceri din turism, producţie şi tehnologia informaţiei & comunicaţiilor. CIPE Romania a acordat asistenta tehnica pentru dezvoltare institutionala prin seminarii, forumuri si conferinte, prin crearea unor oportunitati de investitii, prin programul sau de finantare si prin programul de experti voluntari.

In 2004, cu sprijin financiar din partea National Endowment for Democracy, CIPE Romania a susţinut crearea Coaliţiei Asociaţiilor Femeilor de Afaceri (CAFA) pentru a oferi femeilor de afaceri posibilitatea să-şi exprime punctul de vedere în cadrul procesului de luare a deciziilor la nivel public.
In prezent, CIPE derulează un nou proiect care are ca scop constituirea unei retele regionale a asociatiilor femeilor de afaceri, capabila sa promoveze activ o agenda legislativa pentru imbunatatirea statutului femeii antreprenor si a intregului mediu de afaceri.

Pentru mai multe informatii privind programele CIPE Romania, vizitati pagina de web www.ciperomania.org.

Despre AFIR -Asociatia Femeilor Intreprinzatoare

AFIR este membra fondator CAFA - Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri, fondata in 2004
Luminita Sambotin
luminita.sambotin@nchadvisors.ro