Cum se montează jaluzelele verticale: 4 metode pe care trebuie să le cunoști

Cluj - Napoca - 29 martie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Imobiliare

Vrei să decorezi ferestrele și te întrebi cum se montează jaluzelele verticale? Prima regulă este să te gândești unde ai vrea să fie montate mai exact, fiindcă în funcție de alegerea ta, va trebui să urmezi instrucțiuni diferite.

jaluzele verticale rtm-jaluzele

jaluzele verticale rtm-jaluzele

Fie că îți dorești doar să afli câteva informații generale despre montajul jaluzelelor, fie că vrei să înveți să le montezi singur, iată mai jos trei metode pe care trebuie să le iei în calcul înainte.

Cum se montează jaluzelele verticale...

În funcție de metoda pe care o alegi, urmează instrucțiunile adecvate descrise detaliat în rândurile următoare.

- pe tavan

Dacă optezi pentru montarea jaluzelelor verticale pe tavan, atunci vei avea nevoie de cleme de prindere. Aceste accesorii vor fi fixate în tavan cu ajutorul diblurilor. Clemele au rolul de a fixa și de a susține garnisa jaluzelelor. Un detaliu important de care trebui să ții cont înainte de alege diblurile este tipul de tavan. Spre exemplu, acesta este din beton, cărămidă ori rigips.

Cum se fac măsurătorile? Este extrem de simplu! Nu trebuie decât să măsori lățimea și înălțimea finală la care se dorește jaluzeaua.

Descoperă gama completă de jaluzele verticale în Cluj și alege modelul care se pliază pe gusturile și pe nevoile tale.

- pe perete

Ai ales să montezi jaluzelele verticale pe perete? Atunci vei avea nevoie de console de fixare care pot fi fixe sau reglabile. Dacă nu știi spre care să te orientezi și care este cea mai bună alegere pentru casa ta, află că se folosesc console reglabile în situația în care trebuie depărtată jaluzeaua de perete la o anumită distanță.

În afară de rolul de a depărta jaluzeaua de perete, mai trebuie să știi despre console că au funcția de a susține garnisa. Fixarea acestora în perete se face cu ajutorul diblurilor, care se vor alege în funcție de tipul de perete. Mai departe fixarea garnisei pe consolă se face cu ajutorul clemelor de prindere, precizează specialiștii în jaluzele verticale de la rtmjaluzele.ro.

Cum se fac măsurătorile? Lățimea jaluzelei verticale se va măsura la fel ca în cazul montajului pe tavan. Așadar, măsurarea înălțimii se va face de la capătul consolei care va susține garnisa până la distanța dorită.

- între spaleții geamului

O altă metodă de montare a jaluzelelor verticale este între spaleții geamului și se face tot cu ajutorul clemelor de fixare. Mai exact, clemele se vor fixa pe spaletul superior cu ajutorul diblurilor. Este important de reținut că acest tip de montare a jaluzelelor se va face numai în cazul în care distanța dintre spaletul superior și cercevea este suficient de mare (aproximativ 4 cm). În cazul în care distanța este mai mică, atunci există riscul ca cerceveaua să lovească garnisa sau cărucioarele acesteia. Prin urmare, sunt mai indicate primele două metode de montare.

Cum se fac măsurătorile? Lățimea și înălțimea jaluzelei verticale se vor măsura astfel încât garnisa să se încadreze între spaleții laterali, iar pânzele să ajungă în partea de jos a ferestrei la distanța dorită.

- pe plan înclinat

Această metodă este întâlnită mai rar, însă există și situații în care jaluzelele verticale trebuie montate pe un plan înclinat. În această situație se vor utiliza clemele de fixare ori consolele. Între cărucioarele garnisei și lamele se vor folosi prelungitoarele unghiulare, explică specialiștii în domeniu. Aceste prelungitoare au rolul de a ține lamelele în poziție verticală.

Dacă fie nu ai timp să te ocupi singur de montarea jaluzelelor verticale, fie nu ești sigur că te vei descurca, poți apela la ajutorul experților de la RTM Jaluzele. Beneficiezi de preț de producător, transport, măsurători și montaj gratuite. Mai mult de atât, primești și cea mai lungă perioadă de garanție - 5 ani.