Agent custode

Definitie Agent custode

Agent de compensare si decontare colectiva, prin care o banca imputernicita in acest sens de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) poate oferi, pe baza de contracte, servicii specifice de custodie. Printre acestea sunt de retinut:1. pastrarea in siguranta a activelor clientilor2. servicii de administrare a valorilor mobiliare si a numerarului3. decontarea tranzactiilor cu valori mobiliare4. servicii de colectare a veniturilor rezultate din depunerea de valori mobiliare5. servicii de reprezentare in adunari generale6. servicii de recuperare a impozitelor retinute, etc.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Agent custode? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Agent custode.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Agent custode. Definitiile termenilor despre Agent custode cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Agent custode, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Agent custode.