Beneficiile aromaterapiei cu uleiuri esențiale

BUCURESTI - 20 mai 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate, Retail

Prinși adesea în tumultul vieții cotidiene, uităm că trupul și spiritul nostru au nevoie și de momente de relaxare. Ele ne pot ajuta să ne încărcăm bateriile după o zi stresantă de muncă sau atunci când simțim că în viața noastră lucrurile nu merg așa cum ne-am dorit. Este în esența naturii noastre să ne facem timp să ne gândim și la nevoia noastră de deconectare de la tot ceea ce ne poate influența negativ.
De mii de ani omenirea cunoaște beneficiile uimitoare ale aromaterapiei și ale uleiurilor esențiale. Proprietățile lor curative și de purificare au fost adesea folosite pentru a restabili echilibrul energetic al corpului și al mediului ambiant. Rezultatele au fost de multe ori spectaculoase și demne de apreciat.

aromaterapie cu uleiuri esențiale

aromaterapie cu uleiuri esențiale

Care sunt principalele beneficii ale folosirii uleiurilor esențiale?

Celor mai mulți dintre noi ne plac pentru că miros frumos și, involuntar, ne produc o anumită stare de încântare și bine. Uleiurile esențiale au fost folosite pentru prima data de către egiptenii antici pentru realizarea ritualurilor religioase sau la prepararea parfumurilor și a unguentelor.

Recent, cercetările științifice au scos la iveală extraordinara lor interacțiune cu receptorii de miros și conexiunea lor cu sistemul nostru limbic și influența pe care o pot avea asupra emoțiilor, afectivității, memoriei și chiar asupra anumitor funcții vitale ale organismului. Grație sursei lor de proveniență și modalității de obținere, uleiurile esențiale pot avea proprietăți umitoare și extraordinare. Ele pot fi folosite și pentru a da un miros mult mai plăcut încăperilor în care ne desfășurăm activitatea, sub formă de odorizante profesionale.

Aromaterapia este practica în care prin utilizarea uleiurilor volatile vegetale, inclusiv uleiurile esențiale, se pot produce modificări asupra stării psihice și fizice. Pentru a oferi beneficii dorite acesta trebuie folosit corect și în siguranță, conform recomandărilor și indicațiilor de pe prospect.

Printre benficiile pe care le produce aromaterapia putem invoca :

reduce stresul și stările de anxietate

ne încarcă energetic, aducând o stare generală de bine

au o inflență pozitivă asupra psihicului

poate accelera procesul de vindecare al organismului

reduce disconfortul și anumite dureri

inflențează capacitatea cognitivă și memoria

poate ameliora stările de insomnie

contribuie la întărirea sistemului imunitar

poate contribui la îmbunătațirea digestiei

stimulează sistemul circulator.

Pentru o aromaterapie de calitate este recoamandat să folosiți uleiuri esențiale cât mai naturale. Uleiurile esențiale sunt făcute din flori, plante medicinale și părți ale copacilor, cum ar fi coaja, rădăcinile și petalele. Celulele care dau mirosului parfumat al plantei sunt "esența" ei. Atunci când o esență este extrasă dintr-o plantă, ea devine un ulei esențial.

De unde puteți cumpăra uleiuri esențiale de calitate?

Dacă doriți ceva cu totul special, Columbia Fresh vă propune trei arome 100 % naturale, de eucalipt, mentă și pin, produse în Spania, ce conțin doar compuși aromatici de origine vegetală și uleiuri esențiale. Sunt ideale pentru a odoriza spațiul de lucru, putând fi folosite în difuzor și foarte potrivite pentru aromaterapie.

Pentru mai multe informații și detalii accesați site-ul Columbiafresh.ro!