RESTRICTII ANTI COVID PRELUNGITE IN GERMANIA

BUCURESTI - 25 noiembrie 2022

Comunicat tip General in Finante / Contabilitate

Dacă vreți să călătoriți în Germania în perioada următoare, trebuie să știți că această țară menține în continuare unele restricții legate de COVID. Acestea privesc, printre altele, carantina și purtarea măștilor. Noile reglementări sanitare introduse în octombrie se vor aplica nu doar pe parcursul lunii decembrie, ci până la 31 ianuarie 2023. Mai jos aveți găsi toate informațiile despre restricțiile în vigoare la intrarea în Germania, în decembrie 2022.

RESTRICȚIILE LEGATE DE PANDEMIA DE COVID

RESTRICȚIILE LEGATE DE PANDEMIA DE COVID SE MENȚIN PÂNĂ LA 31 IANUARIE 2023

Persoanele care călătoresc în Germania nu trebuie să prezinte dovada vaccinării, rezultatul negativ al testului sau certificatul de recuperare. Aceste reguli se vor aplica în perioada de toamnă și iarnă până la 31 ianuarie 2023. Regulamentul privind regulile de intrare în Germania a fost prelungit de Consiliul de Miniștri până la 31 ianuarie 2023. Unele restricții pandemice încă se aplică în Germania, inclusiv călătorilor din străinătate.

MĂȘTI OBLIGATORII

Măștile FFP2 sunt obligatorii pe trenurile de lungă distanță, cum ar fi ICE și Intercity. Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani și personalul feroviar pot purta măști chirurgicale obișnuite în loc de măști FFP2. Măștile nu sunt obligatorii în avioane. Măștile trebuie purtate și în spitale, cabinete medicale și case de bătrâni. Deoarece Germania este un stat federal, landurile pot modifica cerințele sanitare prin reglementare. De exemplu, Bavaria intenționează să elimine obligația de a purta măști în transportul public. Mai multe informații despre regulile privind purtarea măștilor, puteți găsi aici.

CARANTINĂ ÎN GERMANIA

În principiu, persoanele care au fost testate pozitiv pentru coronavirus ar trebui să fie supuse unei izolări obligatorii de 5 zile. În unele state federale, izolarea obligatorie a fost abolită. Persoanele care suferă de Covid pot părăsi locuința cu condiția să poarte o mască de protecție.

CERINȚE DE TESTARE ȘI VACCINARE

Călătorii în Germania nu trebuie să prezinte certificate de vaccinare Covid, un rezultat negativ al testului sau un certificat de recuperare. Cu toate acestea, reglementările de carantină pentru persoanele care se întorc din zonele cu mutații de coronavirus sunt menținute. Definiția persoanei vaccinate a fost, de asemenea, schimbată.

CINE ESTE CONSIDERAT COMPLET VACCINAT ÎN GERMANIA:

- după trei doze de vaccin (ultima doză de vaccin care trebuie administrată la cel puțin trei luni după a doua doză),
    - după administrarea a două doze de vaccin PLUS după infectarea cu coronavirus confirmată prin PCR, după administrarea celei de-a doua doze de vaccin. După efectuarea testului trebuie să treacă 28 de zile.

După cum a raportat Ministerul Federal al Sănătății, pentru a menține statutul complet vaccinat, persoanele care au fost vaccinate de două ori fără infecție confirmată cu SARS-CoV-2 pot face o vaccinare de rapel.

CÂND SE POT INTRODUCE RESTRICȚII SUPLIMENTARE

Dacă numărul de infecții crește într-o anumită regiune, statele federale pot introduce restricții suplimentare. Aceasta include, printre altele, obligația de a purta măști la evenimentele în aer liber, dacă acolo nu se poate ajunge la o distanță de 1,5 metri. De asemenea, pot introduce limite ale numărului de participanți la evenimentele indoor. Condiția prealabilă pentru aceasta este însă o rezoluție a Parlamentului Landului și o declarație că există o amenințare specifică la adresa sistemului de sănătate sau a altor domenii importante de îngrijire – cu o imagine de ansamblu cuprinzătoare a indicatorilor.

Pe blog-ul nostru veți găsi și alte informații utile.

DACĂ LUCRAȚI SAU AȚI LUCRAT ÎN GERMANIA SAU AUSTRIA ȘI AVEȚI NEVOIE DE INFORMAȚII ȘI AJUTOR REFERITOARE LA RECUPERAREA DE TAXE

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

numărul de telefon:  +40 369 805 805

Whatsapp: 0771 441 296

e-mail: office@migro.ro

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria sau Germania.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/migro-ro/restrictii-anti-covid-prelungite-in-germania