Curs de formare pe scriere de proiecte Tineret in Actiune

BUCURESTI - 7 ianuarie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

ANPCDEFP organizează cursuri de formare pe scriere de proiect în context Tineret în Acţiune.

Coordonatorii de proiecte, membrii ONG-urilor care activează în domeniul tineretului, reprezentanţii instituţiilor publice implicate în lucrul cu tinerii şi reprezentanţii şcolilor speciale pentru tineri cu dizabilităţi care sunt interesaţi să scrie şi să depună proiecte pentru finanţare în cadrul programului european „Tineret în Acţiune” sunt invitaţi să participe la modulele de formare „Scrierea proiectelor în context Tineret în Acţiune”. Sesiunile de formare sunt organizate de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), în perioada 3-7 februarie. Toate costurile sunt acoperite de organizatori, modulele fiind co-finanţate de Comisia Europeană.

Modulele se organizează pe următoarele Acţiuni din cadrul programului Tineret în Acţiune:
- Schimburi de tineri (Acţiunea 1.1) - 1 modul (15 locuri)
- Serviciul European de Voluntariat (Acţiunea 2) - 1 modul (15 locuri)
- Proiecte pentru democraţie participativă (Acţiunea 1.3) şi Întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret (Acţiunea 5.1) – 1 modul (15 locuri)

Sesiunea de formare oferă informaţii despre cum se elaborează un proiect în cadrul acestor linii de finanţare, ce paşi trebuie urmaţi în planificarea şi scrierea unui proiect şi cum trebuie completate cererile de finanţare. Participanţii vor afla ce activităţi pot fi derulate într-un astfel de proiect, pentru a se utiliza cadrul învăţării nonformale şi valorile europene promovate de programul Tineret în Acţiune.

Selecţia participanţilor se va realiza în funcţie de profilul acestora, luându-se în calcul motivaţia lor de a-şi valorifica ulterior competenţele dobândite. Se va urmări accesul unui număr cât mai mare de organizaţii şi o distribuţie geografică echilibrată.

Formularul de candidatură trebuie completat integral şi trimis la adresa de e-mail roxana.cristea@anpcdefp.ro, până pe data de 22 ianuarie. Rezultatele selecţiei vor fi anunţate până pe data de 26 ianuarie. Mai multe detalii, inclusiv formularul de candidatură, puteţi găsi pe forumul ANPCDEFP, la adresa http://www.anpcdefp.ro/extern/viewtopic.php?f=27&t=3423.

Despre Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale

Tineret în Acţiune (Youth in Action) este programul Uniunii Europene care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri. Acesta vine în continuarea programului Tineret (Youth) şi va fi implementat în perioada 2007 – 2013. Programul, cu finanţare de la Comisia Europeană, vizează promovarea cetăţeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate şi toleranţă, sprijinirea înţelegerii reciproce între tinerii din diferite ţări, promovarea cooperării europene şi contribuţia la îmbunătăţirea calităţii sistemelor de susţinere a activităţii de tineret. Liniile de finanţare din cadrul acestui program sunt: Schimburi de Tineri, Iniţiative ale Tinerilor, Proiecte pentru Democraţie Participativă, Serviciul European de Voluntariat, Proiecte de Formare şi Reţele şi Întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret. Bugetul total este de 885 milioane de Euro. În 2010, România are alocat un buget total pentru finanţarea de proiecte de 4.373.095 de Euro, pentru acest program. Pentru mai multe detalii, accesaţi site-ul www.anpcdefp.ro.

www.anpcdefp.ro/extern

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/agentia-nationala-pentru-programe-comunitare-in-domeniul-educatiei-si-formarii-profesionale/curs-de-formare-pe-scriere-de-proiecte-tineret-in-actiune4