Programul „Tineret în Acţiune” provoacă la... includere

BUCURESTI - 11 martie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), organizează la Predeal, în perioada 14-18 aprilie 2010, primul curs de scriere de proiect în context „Tineret în Acţiune” cu focus pe includerea tinerilor cu oportunităţi reduse.

Cursul se adresează membrilor ONG-urilor care activează în domeniul tineretului, reprezentanţilor instituţiilor publice implicate în lucrul cu tinerii şi reprezentanţilor şcolilor speciale pentru tineri cu dizabilităţi care sunt interesaţi să scrie şi să depună proiecte pentru finanţare în cadrul programului european „Tineret în Acţiune”.
Participanţii la acest curs trebuie să aibă experienţă în lucrul cu tinerii în general şi în lucrul cu tinerii cu oportunităţi reduse în special, să fie motivaţi pentru a lucra cu şi pentru tineri, să aibă abilităţi de comunicare şi experienţă în derularea de proiecte sau activităţi de tineret.
Toate costurile sunt acoperite de organizatori, modulele fiind co-finanţate de Comisia Europeană.
Cursul este structurat pe trei module, fiecare cu un specific aparte:

1. Scrierea propunerilor de finanţare în context „Tineret în Acţiune” pentru proiecte care să includă tineri cu oportunităţi reduse din mediul rural.
2. Scrierea propunerilor de finanţare în context „Tineret în Acţiune” pentru proiecte care să includă tineri cu dizabilităţi.
3. Scrierea propunerilor de finanţare în context „Tineret în Acţiune” pentru proiecte care să includă tineri aparţinând minorităţilor naţionale şi etnice.Numar maxim de participanţi: 45 – câte 15 persoane per modul

În urma acestui eveniment, participanţii vor fi capabili să conceapă, elaboreze şi planifice proiecte eligibile în context „Tineret în Acţiune” care să implice tineri cu oportunităţi reduse şi să utilizeze cadrul nonformal şi informal pentru iniţierea de activităţi specifice în domeniul includerii sociale în lucrul cu tinerii din mediul rural, tinerii cu dizabilităţi şi tinerii minoritari.

Cei interesaţi să participe la acest curs trebuie să trimită formularul de candidatură şi CV-ul în format european la adresa vlad.dumitrescu@anpcdefp.ro.

Data limită pentru trimiterea candidaturilor: 22 martie 2010.


Detalii despre modalitatea de inscriere: http://includere.wordpress.com

sau pe adresa vlad.dumitrescu@anpcdefp.ro

Despre Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale

Tineret în Acţiune (Youth in Action) este programul Uniunii Europene care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri. Acesta vine în continuarea programului Tineret (Youth) şi va fi implementat în perioada 2007 – 2013. Programul, cu finanţare de la Comisia Europeană, vizează promovarea cetăţeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate şi toleranţă, sprijinirea înţelegerii reciproce între tinerii din diferite ţări, promovarea cooperării europene şi contribuţia la îmbunătăţirea calităţii sistemelor de susţinere a activităţii de tineret. Liniile de finanţare din cadrul acestui program sunt: Schimburi de Tineri, Iniţiative ale Tinerilor, Proiecte pentru Democraţie Participativă, Serviciul European de Voluntariat, Proiecte de Formare şi Reţele şi Întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret. Bugetul total este de 885 milioane de Euro. În 2010, România are alocat un buget total pentru finanţarea de proiecte de 4.373.095 de Euro, pentru acest program. Pentru mai multe detalii, accesaţi site-urile www.tinact.ro şi www.anpcdefp.ro.
http://includere.wordpress.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/agentia-nationala-pentru-programe-comunitare-in-domeniul-educatiei-si-formarii-profesionale/programul-tineret-in-actiune-provoaca-la-includere