Check-up before school

BUCURESTI - 1 septembrie 2009

Comunicat tip General in Sanatate

In curand incepe scoala si, pentru parinti, a inceput deja agitatia pregatirilor. Are copilul haine pentru scoala, are rechizite, si-a facut temele date peste vara, a citit oare suficient ?, sunt doar cateva din problemele de pe lunga lista a parintilor cu copii la scoala. Un copil care trebuie sa invete si sa fie competitiv are nevoie sa fie in primul rand sanatos; putini sunt insa parintii care pun pe lista pregatirilor si cateva verificari legate de sanatatea copiilor. Iata, de exemplu, cateva lucruri despre sanatatea dentara.

Check-up before school

Sanatatea dentara a copiilor este mult afectata datorita alimentatiei nepotrivite - bogata in carbohidrati, studii recente demonstrand ca prevalenta cariilor in randul copiilor in varsta de 12 ani este de 1,0% in Austria, 1,2% in Franta, 2,8% in Romania şi 4,4% in Bulgaria. De asemenea, datorita obiceiurilor vicioase din copilarie, 50% dintre copii necesita un aparat ortodontic, care sa le corecteze pozitia dintilor si spatiile interdentare.

Grupul de clinici DENT ESTET promoveaza importanta asigurarii unui regim alimentar echilibrat si sanatos si, in special, conceptul de minima interventie si preventie in ceea ce priveste sanatatea dentara. Pentru a depista si trata din timp problemele danturii copiilor, in cadrul clinicii DENT ESTET 4 KIDS, copiii pot fi testati asupra cariogenitatii dentare, testele GC Europe presupunand in primul rand, depistarea Streptococului Mutans – principala bacterie raspunzatoare de initierea procesului carios.

Important este ca, in general, copilul sa ajunga la medicul dentist, de minim 2 ori anual, pentru a verifica starea sanatatii dentare, a testa nivelul cariogenitatii si a trata afectiunile aparute cu minim de costuri, efort si durere.

Iata de ce o buna oportunitate pentru efectuarea unei vizite la medicul dentist este inainte de inceperea anului scolar, moment asteptat si indelung pregatit de catre parinti si copii deopotriva.
Pentru ca scolarul sa fie in cea mai buna forma, este important sa verificam starea sanatatii sale, pentru a ne asigura ca incepe anul scolar in conditii optime din punct de vedere fizic, fara a avea afectiuni care sa-i impiedice buna evolutie pe intreg parcursul anului.

Pentru ca isi doreste ca cei mici sa se simta relaxati si sa zambeasca sincer in timpul controlului stomatologic, echipa DENT ESTET a creat, special pentru ei, o clinica dedicata in exclusivitate: DENT ESTET 4 KIDS, unde ii asteapta o atmosfera dedicata, cu desene si mobilier inspirate din lumea copilariei, cu spatiu de joaca cu jocuri si jucarii, si cu personal dedicat, format din medici stomatologici, specialisti anestezisti, medici pediatri si psihologi, instruit si atent pregatit pentru relationarea cu copiii. Aici primele intalniri sunt gratuite, sub forma de Happy Visit – prilej de mare bucurie pentru copii dar si ajutor pentru parinti. La clinica ajung, pentru verificari si tratamente, copii din toata tara, intrucat DENT ESTET 4 KIDS este o clinica unica in Romania si Europa de Est, dedicata 100% copiilor si nevoilor lor.

Dr. Oana TABAN, CEO DENT ESTET, declara: ”Este important ca inaintea inceperii scolii, parintii sa treaca pe lista de probleme de rezolvat si cateva evaluari medicale. Pe langa starea sanatatii dentare, este necesar sa se verifice daca scolarul are vederea buna sau greutatea normala. DENT ESTET ii asteapta cu drag pe cei mici, fie ca sunt din Bucuresti sau din restul tarii, la DENT ESTET 4 KIDS sau la oricare din celelalte clinici DENT ESTET.”

Ati pregatit copilul pentru scoala? Asigurati-va ca si dintii lui sunt sanatosi!

Despre Agentia OSC

DENT ESTET este liderul serviciilor medicale de stomatologie din Romania. Cu 10 ani de excelenta in servicii stomatologice premium si peste 5,000 de pacienti anual, DENT ESTET a fost in permanenta, de la lansare si pana astazi, cea care a stabilit standardul de excelenta in toata gama de servicii stomatologice, de la serviciile de baza pana la cele mai sofisticate interventii sau tratamente de estetica dentara.
www.dentestet.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/agentia-osc1/check-up-before-school