DENT ESTET recomanda: verificati-va sanatatea dentara inainte de vacanta

BUCURESTI - 15 iulie 2009

Comunicat tip General in Sanatate

Dr. Oana TABAN, Fondator si CEO al Grupului de clinici DENT ESTET: “Pozitia pe care o ocupam pe piata serviciilor stomatologice din Romania – Nr. 1 in medicina dentara pentru adulti si copii – ne obliga moral sa fim mereu alaturi de clientii nostri, consiliindu-i in adoptarea unui stil de viata armonios, sanatos si, mai ales preventiv. “

DENT ESTET recomanda: verificati-va sanatatea dentara inainte de vacanta

DENT ESTET promoveaza necesitatea efectuarii a cel putin 2 controale stomatologice pe an, frecventa care asigura, pe langa o intretinere a sanatatii danturii, si probabilitatea ridicata ca orice afectiune sa fie depistata si tratata din timp, rapid si cu cheltuieli minime. Aceasta este recomandarea generala; persoanele care au predispozitii genetice catre afectiuni dentare sunt sfatuite sa faca vizite mai dese la medicul stomatolog, tocmai pentru a preveni orice complicatie dentara.

Un moment oportun pentru efectuarea unui astfel de control este inaintea plecarii in vacanta. De altfel, specialistii sustin ca este obligatorie efectuarea unui set de verificari medicale inaintea plecarii in vacanta, iar din aceste verificari trebuie sa faca parte si vizita la medicul stomatolog. Cate persoane nu si-au stricat concediul din cauza unei dureri nesuferite de dinti?

Iata de ce DENT ESTET recomanda tuturor ca, inainte de plecarea in vacanta, sa isi programeze din timp un control dentar, insotit de un periaj profesional si detartraj. Tot inainte de vacanta este bine sa se finalizeze atat interventiile dentare complexe, cat si tratamentul cariilor, in special a celor profunde, pentru a evita agravarea acestora in timpul vacantei si declansarea unor procese inflamatorii sau infectioase, insotite de durere. In ceea ce priveste procedurile de estetica dentara ca de exemplu albirea dentara (atat cea profesionala cat si cea efectuata la domiciliu), acestea sunt, desigur, bine-venite, o vacanta presupunand nu numai odihna si relaxare, dar si relationare si socializare mai intensa.

Ce se intampla in timpul unui control dentar?
In timpul vizitei la cabinetul dentar, se realizeaza cateva proceduri de control si ingrijire standard. Astfel, controlul incepe cu verificarea starii sanatatii dentare. Medicul stomatolog examineaza starea gingiilor si a dintilor – pentru a depista in faza incipienta eventualele afectiuni si chestioneaza pacientul cu privire la sanatatea orala si tratamentele medicamentoase efectuate.

Igienistul dentar realizeaza periajul profesional – care curata dintii in mod mult mai eficient decat periajul efectuat acasa si detartrajul – indepartarea tartrului de pe dinti, care sunt recomandate sa fie realizate cel putin bi-anual. Apoi, medicul verifica tratamentul facut de igienist si poate oferi sfaturi aditionale de urmat acasa.

Medicul poate oferi consiliere in privinta igienizarii dentare, a periajului, a utilizarii atei dentare si a dusului bucal sau pentru orice alte probleme de ingrijire a dintilor si a gingiilor. Daca este cazul, se pot efectua radiografii si, daca sunt identificate afectiuni in timpul examenului medical, medicul va realiza un plan de tratament.

Iata de ce este important ca acest control sa se realizeze din timp, inainte de plecarea in vacanta.

Nu in ultimul rand, recomandarea DENT ESTET este sa se respecte cele doua reguli de aur ale unei danturi sanatoase: vizita regulata la medicul stomatolog - pentru a depista si trata din timp eventualele probleme si respectarea masurilor de profilaxie dentara, ce se traduce prin igienizare dentara corecta (periaj si utilizarea atei dentare), in fiecare zi, suplimentata si completata de igienizarea dentara profesionala, la fiecare 6 luni. Pentru ca este mai usor sa previi, decat sa tratezi.

Despre Agentia OSC

Despre DENT ESTET
DENT ESTET este liderul serviciilor medicale de stomatologie din Romania. Cu 10 ani de excelenta in servicii stomatologice premium si peste 5,000 de pacienti anual, DENT ESTET a fost in permanenta, de la lansare si pana astazi, cea care a stabilit standardul de excelenta in toata gama de servicii stomatologice, de la serviciile de baza pana la cele mai sofisticate interventii sau tratamente de estetica dentara.
www.dentestet.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/agentia-osc1/dent-estet-recomanda-verificati-va-sanatatea-dentara-inainte-de-vacanta