Intarirea capacitatii institutionale a Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est in gestionarea

Locul desfasurarii: Palatul Administrativ, cam 513

Organizator: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est

Joi, 22 februarie 2007, ora 11.00, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, se va desfasura intalnirea de lansare a Proiectului de înfrăţire institutionala între Regiunea Sicilia şi Regiunea de Dezvoltare Sud-Est - PHARE RO2004/IB/SPP 02.
La eveniment sunt invitati sa participe cei doi coordonatori de proiect Antonio Piceno (regiunea Sicilia), respectiv Luminiţa Mihailov (director ADR Sud-Est), Bartolo Vienna, expert pe termen mediu in cadrul proiectului, precum si reprezentati ai Ministerului Integrarii Europene si ai Oficiului de Plati si Contractare PHARE. Intalnirea are ca scop pregatirea calendarului de activităţi şi discutarea atributiilor fiecarui partener in cadrul proiectului.

Scopul Proiectului PHARE RO2004/IB/SPP 02 TL il reprezinta dezvoltarea capacităţii instituţionale, administrative, de planificare şi coordonare a ADR Sud-Est, prin parteneriatul cu regiuni italiene, în contextul gestionării Fondurilor Structurale. Regiunea italiana parteneră este Regiunea Sicilia, în colaborare cu Regiunile: Lazio, Basilicata si Marche.

Proiectul a început pe 8 decembrie 2006 şi va fi implementat pe o durată de 8 luni avand o finanţare din fonduri Phare de 150.000 Euro.
Obiectivul proiectului este pregatirea ADR Sud-Est cât şi a potentialilor beneficiari ai Fondurilor Structurale pentru absorbţia acestor fonduri şi pentru a face faţă regulilor de după aderare. Activităţile specifice se împart în două mari categorii :
 Pregătirea personalului ADR Sud-Est pentru a gestiona Fondurile Structurale – prin organizarea de seminarii privind regulamentele CE aplicate pentru 2007-2013.
 Identificarea de proiecte regionale prioritare – prin seminarii adresate potenţialilor beneficiari de la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, care vor putea să dezvolte proiecte regionale integrate în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, pe toate componentele acestuia: transporturi, dezvoltarea competitivităţii economice, mediu, turism, dezvoltare şi regenerare urbană.

Partenerii italieni din proiect vor asigura experţii in vederea susţinerii seminariilor de pregătire şi a altor activităţi din cadrul proiectului. De cealaltă parte, ADR Sud-Est va contribui la organizarea şi derularea activităţilor din cadrul Proiectului de infratire institutionala.
Prezentul proiect asigură continuitatea acestui tip de colaborare cu Regiunea Sicilia avind in vedere ca în luna iulie 2006 s-a finalizat, după o perioadă de derulare de 24 de luni, un alt proiect de infratire institutionala cu aceeasi regiune din Italia.


Agentia pentru Dezvoltare Regionala a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est
Adresa: Piata Independentei nr. 1, BRAILA
Tel: 004 0339 401018; Fax: 004 0339 401017

Despre AGENTIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALA SUD-EST

Participarea la aceasta sesiune de informare este deosebit de importantă pentru cunoasterea cerintelor procesului de management al Fondurilor Structurale, pentru a se asigura o rată de absorbtie maximă a fondurilor alocate tarii noastre si o utilizare cât mai eficientă a resurselor în scopul dezvoltării de succes a României în cadrul UE. Totodată, este esentiala consolidarea relatiilor între toti partenerii – autorităţi publice si din sectorul privat sau al societatii civile – implicati în implementarea fondurilor comunitare, pentru realizarea de proiecte viabile.

Participare: Intrare libera