NEC Computers’ Virtual PC Center: Vedeta Festivalului de la Cannes!

BUCURESTI - 17 mai 2007

Comunicat tip General in IT&C

17 Mai 2007 - NEC Computers S.A.S., unul din partenerii cheie AGER Business Tech, este partenerul IT oficial al festivalului de film de la Cannes, pentru al 13-lea an consecutiv, festival care va avea loc intre 16-27 Mai. Obiectivul NEC in timpul celor doua saptamani: asigurarea desfasurarii in bune conditii a intregii infrastructuri IT.
Pentru acest an, NEC Compouters pune la dispozitia organizatorilor solutia inovatoare NEC Virtual PC Center, o solutie de virtualizare care incorporeaza telefonie VoIP. Mai mult de 50 terminale vor fi incorporate in infrastructura IT, inclusiv in centrul de presa.

NEC pune la dispozitia organizatorilor si participantilor know-how-ul si experienta sa, construind o infrastructura formata din cateva sute de computere si servere conectate prin fibra optica.

Tehnologie on site:
- O retea formata din 10 servere, 350 calculatoare, inclusiv POWERMATE ML460 dotat cu tehnologia Intel® vPro si 50 de PC-uri virtuale,
- Servere NEC Express5800/320Fb-R,
- NEC ExpressCluster® software, pentru a asigura disponibilitatea aplicatiilor critice,
- Capacitatea si performantele solutiilor de stocare NEC,
- Solutii de recuperare a datelor in eventualitatea pierderii sau deteriorarii acestora,
- Comunicatii Ultra-rapide si sigure,
- Acces WIFI

Tehnologia permite administrarea intregii infrastructuri IT: 32.000 autorizatii, 20.000 de premise zilnice, controlul biletelor (peste 30.000 de bilete) si controlul accesului pentru 2.000 de concurenti.
Centrul de presa este echipat cu resurse moderne de transmitere a datelor, in intampinarea nevoilor celor aproape 900 de jurnalisti ( mai mult de 1000 de conexiuni zilnice)

Jurnalistii au la dispozitie:
- Un cont individual personalizat (profil utilizator, adresa de e-mail, accesarea propriilor date de la orice computer),
- Profil de utilizator disponibil in 30 de limbi diferite
- Un mediu de lucru usor de folosit

Virtualizarea serviciilor pentru jurnalisti si profesionistii din industria filmului
Solutia Virtual PC Centre (VPCC) consta din hardware si software pentru statiile de lucru virtuale si combina IT-ul cu telecomul.

Arhitectura solutiei este formata din 4 elemente cheie:
- statia client, US100
- serverul necesar virtualizarii, NEC Express5800/120-Ri2 Mediul de virtualizare instalat pe server, furnizat de solutia VMware®, permite fiecarui utilzator al accesul la un mediu Microsoft® Windows® XP Pro, aplicatii si software VoIP. Datele sunt stocate pe un sever cu hdd-uri NAS sau SAN. Serverul suporta pana la 20 clienti virtuali.
- serverul de administrare: consola de administrare Sigma instalat pe un server NEC Express5800/110Ej (mono procesor cu system de operare Microsoft ® Windows® Server 2003).
- Un server NEC SV7000 IP communication server: asigura transferul VoIP pentru 16000 de conexiuni.

Pentru echipa Festivalului, consultantii NEC responsabili cu acest proiect sau jurnalistii care lucreaza in centrul de presa, aceasta arhitectura:
- faciliteaza administrarea statiilor de lucru datorita centralizarii si integrarii simple.
- asigurara mobilitatea: utilizatorii pot accesa mediul propriu de lucru de pe orice statie.
- ofera confortului utilizarii ultimelor performante multimedia datorita microprcesorului video integrat, US100 ofera calitate multimedia de neegalat.
- reinforces user-friendliness: utilizatorul gaseste mediul de lucru cu care este obisnuit. Fara hard disk sau ventilatoare US100 este silentios, ocupand spatiul minim (155 mm x 104 mm x 34 mm cu o greutate de 370 g).

Administrarea Simpla a IT-ului dedicat Festivalului de Film de la Casnnes prin internmediul tehnologiei Intel® vPro

Datorita tehnologiei Intel® vPro integrate in PowerMate ML460, NEC Computers are avantajul usurintei in administrare prin intermediul tehnologiei iMAT (Intel Active Management Technology). Adminsitratorul retelei poate administra remote toate statiile de lcuru indiferent daca sunt pornite sau nu.

Despre NEC Computers

Subsidiara a grupului Japonez NEC Corporation (NASDAQ:NIPNY), NEC Computers ofera o gama larga de solutii IT pentru infrastructura ( servere, storage, software) si platformele utilizatoror ( Desktop si Notebook) precum si o gama larga de servicii. Grupul Japonez NEC, a atins o cifra de afaceri de $41.2 mld. are peste 150000 de angajati worldwide si investeste 6,5% din cifra de afaceri in R&D

Despre AGER BUSINESS TECH

Despe AGER

Integrator de solutii dedicate: hardware, software, networking, securitate, training, servicii.
Parteneriate strategice pe termen lung: Microsoft Certified Gold Partner (SUA), NEC (Franta), ADC-KRONE (Germania), Microntel (Italia), Rotronic (Elvetia).
Portofoliu consistent de proiecte pe segmentul Corporate; clienti majori: CNE-PROD Cernavoda, Media Pro International, TVR.
Centre de afaceri: Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov,
Sistem de management al calitatii conform ISO 9001:2001.
marketing@ager.ro
www.ager.ro